ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ούτε να συναντηθούν , όχι να συμφωνήσουν…

* Στ. Θεοδωράκης: Να συνεννοηθούν όσοι διεκδικούν την εξουσία

Δημοσίευση: 20 Νοε 2014 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:23

ΑΘΗΝΑ

Απορρίπτει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης.

Η συζήτηση για τη συνάντηση ξεκίνησε μετά τις δραματικές πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Δημοσιεύματα της Τετάρτης ανέφεραν ότι Σαμαράς και Βενιζέλος εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να τον θέσουν προ των ευθυνών του.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά - Τσίπρα, ωστόσο απέκλεισε από τη συνάντηση τον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας ότι δεν θα μπει στη λογική μιας τριμερούς συνάντησης.

Απορρίπτοντας το σενάριο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος, ο οποίος έθεσε θέμα εθνικής ομοψυχίας και ενότητας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

» Η απάντηση που έλαβε, μέσω δημοσίων δηλώσεων των στελεχών -των πιο επίσημων στελεχών- του ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα Ενημέρωσης ήταν συγκεκριμένη. Ο ίδιος ο διευθυντής του γραφείου του, ο κ. Παππάς έχει πει από την αρχή ότι δεν θα αρνηθεί μεν την πρόσκληση ο κ. Τσίπρας -είχε αυτοπροσκληθεί, γιατί εμείς δεν είχαμε θέσει τέτοιο θέμα- αλλά θα πει ενώπιον του πρωθυπουργού ότι πρέπει να παραιτηθεί. Σε άλλη του δήλωση είπε πως αν ο κ. Σαμαράς καλέσει τον κ. Τσίπρα στη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές».

«Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι υπονομευμένος διάλογος. Δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης» σημείωσε η κ. Βούλτεψη.

Και ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, απέρριψε το ενδεχόμενο συνάντησης λέγοντας πως «δεν έχει καμία λογική η συνεννόηση και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν πρόκειται να συναντηθούμε και να συνεννοηθούμε με ανθρώπους που στήνουν τον διχασμό και όλα αυτά είναι προφάσεις».

Ο κ. Παπαμιμίκος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη για υπό όρους συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Τσίπρα, πρόσθεσε:

«Απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση (ο πρωθυπουργός) να καθίσουμε όλοι και να συμφωνήσουμε ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε για τη συνταγματική αναθεώρηση. Αλλά, όταν η απάντηση που παίρνουμε από τον διευθυντή του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ο κ. Τσίπρας, αν θελήσει να δει τον πρωθυπουργό, θα ζητήσει την παραίτησή του, συγγνώμη, αλλά αυτό προσβάλλει όχι μόνο τον πρωθυπουργό, αλλά τον ίδιο τον θεσμό. Σε υποθετικά σενάρια δεν μπορεί, λοιπόν, να απαντήσει κανένας. Ας δούμε πώς θα είναι τα πράγματα λοιπόν και μετά το συζητάμε».

ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρωθυπουργό, χωρίς όμως την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Τους τρόμαξε τόσο πολύ ένα δημοσίευμα, που δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους απέναντι στην ισχύ των επιχειρημάτων;» ανέφεραν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι «ούτως ή άλλως, ο κ. Βενιζέλος ακόμα περιμένει από τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει και είχε αποδεχτεί, την ημέρα εορτασμού της επετείου της Δημοκρατίας στη Βουλή, προκειμένου να συναντηθούν για να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Τον Σταύρο Θεοδωράκη υποδέχτηκε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση διήρκεσε μια ώρα, με βασικό θέμα τις πολιτικές εξελίξεις. Στις δηλώσεις του, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσει το τζόκερ σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» και κάλεσε  όσους διεκδικούν την εξουσία να «τολμήσουν να συνεννοηθούν».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass