ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΜΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ:ΔΕΝ ΩΦΕΛΟΥΝ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ

Πρέπει να έρθουμε σε μια ασφαλή για τη χώρα συμφωνία

Δημοσίευση: 19 Νοε 2014 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:20

ΑΘΗΝΑ

Ψυχραιμία συνέστησε για την κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, απαντώντας στην παρατήρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ότι βρίσκεται στο στόχαστρο.

«Όταν κρατάς τον κουμπαρά, όταν φτιάχνεις σχέδιο για τη χώρα, όταν χρωστάς χρήματα και έχεις και τους δανειστές, είσαι στο στόχαστρο. Θα πρέπει να βρεθεί και θα βρεθεί λύση αλλά χρειάζεται ψυχραιμία γιατί το παν σε μια διαπραγμάτευση είναι να είσαι ψύχραιμος», είπε ο κ. Χαρδούβελης.

«Χαίρομαι που θα μάθω πολλά από εσάς γιατί πολλά θρυλούνται και έχω μπερδευτεί» επισήμανε ο Πρόεδρος.

Ο υπουργός απάντησε λέγοντας ότι «τελειώνει μία φάση με το παλιό και ξεκινάει το καινούργιο. Το ενδιάμεσο αυτό διάστημα, τα νεύρα είναι τεντωμένα. Δεν είμαστε μόνο εμείς, είναι και οι δανειστές. Βλέπουν ότι κάτι εγκαταλείπεται και αυτό φέρνει ένταση».

Δηλώσεις Χαρδούβελη

«Στην τελική ευθεία για τη συμφωνία που θα αφορά την επόμενη ημέρα, έχουμε συνείδηση της ευθύνης. Η διαπραγμάτευσή μας θα είναι σκληρή, ειλικρινής και αποτελεσματική. Θέλουμε συμφωνία που θα πηγαίνει τη χώρα μπροστά και θα το πετύχουμε» υπογράμμισε ο Γκίκας Χαρδούβελης, έπειτα από την ωριαία συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στη μακροσκελή του δήλωση, πρόσθεσε: «Σήμερα, χρειάζεται ψυχραιμία. Δεν ωφελούν οι λεονταρισμοί που συνήθως γίνονται για εσωτερική κατανάλωση. Αυτή η χώρα τούς πληρώνει χρόνια τώρα και πάντα κατόπιν εορτής. Πρέπει να έρθουμε σε μια ασφαλή για τη χώρα συμφωνία με τους δανειστές και θα προλάβουμε».

Δίνοντας προσωπικό τόνο, σημείωσε ότι οφείλει να προασπίζεται τη δημοσιονομική σταθερότητα και να αντιστέκεται στο λαϊκισμό, αναφέροντας ότι όσο περνάει από το χέρι του δεν θα επιτρέψει να παραπλανηθεί ο ελληνικός λαός και πως εργάζεται για να υπάρξει συνολική ρεαλιστική συμφωνία με τους δανειστές το συντομότερο δυνατό.

Με σαφή αναφορά στα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες για τις ευθύνες του, είπε:

«Κάποιοι, χωρίς κανένα κόστος ή θέλοντας να θολώσουν τα νερά και την πραγματικότητα, μόνο το προπατορικό αμάρτημα δεν μου έχουν φορτώσει. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά τι έχει συμβεί, όπως τα γνωρίζει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και σε κάθε περίπτωση, για μένα αυτό είναι αρκετό. Παραμένω αφοσιωμένος στο έργο μου, που είναι η ασφαλής μετάβαση της ελληνικής οικονομίας και της χώρας στη φάση της ανάπτυξης».

Ανέφερε ότι η οικονομία ήδη σταθεροποιείται με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και η καλή της πορεία θα εξαρτηθεί από τις επιλογές που θα γίνουν.

Μίλησε για φιλική σχέση με τους δανειστές, για την επόμενη μέρα και σημείωσε ότι η οικονομία θα ανακάμψει ταχύτερα μέσα σε κλίμα στήριξης από τους εταίρους.

Διαβεβαίωσε ότι «θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, θα συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα ενισχύσουμε τους θεσμούς, θα οργανώσουμε το κράτος και θα ανεβάζουμε διαρκώς το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων».

«Αυτά θα γίνουν σε συμφωνία με τους εταίρους μας. Αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον, το οποίο και υπηρετώ μακριά από κάθε είδους σκοπιμότητες» επισήμανε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass