«Θέλω ανοιχτές ρυθμισμένες αγορές»

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει ένα νέο μοντέλο πολιτικής, δήλωσε ο Στ. Κασσελάκης σε πρωινή εκπομπή

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2024 1:47
Ο κόσμος έχει κουραστεί  από την αλαζονεία του 41%,  ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Ο κόσμος έχει κουραστεί από την αλαζονεία του 41%, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΘΗΝΑ
Την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του για τη μετεγγραφή στο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεργασία με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, έκανε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Κατερίνα Καινούργιου.
«Δεν σχολιάζω είτε πρόκειται για συμβούλους, για εργαζομένους της Κουμουνδούρου, όπως θες πες το. Δεν σχολιάζω τα του οίκου μου» είπε για δεύτερη φορά ο κ. Κασσελάκης ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει «τα πιστεύω μου είναι ξεκάθαρα και όλος ο κόσμος τα ξέρει. Από εκεί και πέρα χτίζουμε ένα κοινωνικό μέτωπο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης πως «πιστεύω ότι δεν έχω ανάγκη επικοινωνιολόγου» για να προσθέσει μετά από σχετική ερώτηση ότι «εγώ χαράζω την προσωπική επικοινωνιακή στρατηγική αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να χτίσουμε μια κυβερνητική παράταξη με δομές και όργανα. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».
«Η ανατροπή είναι κοινωνική ανάγκη σ’ αυτές τις ευρωεκλογές», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και σχολίασε πως «ο κόσμος έχει κουραστεί από την αλαζονεία του 41%». Όπως είπε, «εμείς δεν θέλουμε την ανατροπή για να τιμωρήσουμε τη ΝΔ, αλλά επειδή την αξίζουμε, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανανεωθεί και έχει ανοίξει το κόμμα σε ένα νέο μοντέλο πολιτικής».
Μιλώντας για τα Τέμπη, ανέφερε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως όπου υπάρχουν ευθύνες χρόνων, «αλλά στο τέλος της ημέρας ο αρμόδιος υπουργός είχε δύο χρόνια γραπτές προειδοποιήσεις και όχι μόνο δεν έκανε τίποτα αλλά ειρωνευόταν και στη Βουλή σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου». Σημείωσε πως «δεν είναι δυνατόν να αμνηστεύει μια ολόκληρη παράταξη έναν πρώην υπουργό με μεγάλο επίθετο και να μην επιτρέπει να πάει στη Δικαιοσύνη». Όπως τόνισε, το μπάζωμα είναι δεύτερο «έγκλημα». Ρώτησε, δε, εάν είναι δυνατόν το Μέγαρο Μαξίμου να μην είχε γνώση.
Για το τι έχει αλλάξει από διάστημα που ανέλαβε τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν το φανταζόμουν. Είχα πει στον Αλέξη μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές του Ιουνίου ότι είμαι μέσα να τον βοηθήσω να ανανεώσουμε τα μέσα στο κόμμα. Άρα είχε πολύ υποστήριξη ο Αλέξης μέσα στο κόμμα για να προχωρήσει στην ανανέωση που έπρεπε να γίνει. Κανείς δεν τον πίεσε να αποχωρήσει. Ήταν δική του απόφαση και θαρραλέα επιλογή. Είδα ένα κενό πολιτικής. Ήταν αστείο που τότε έλεγαν ότι δεν έχω πολιτικές προτάσεις. Όλοι μίλαγαν για δομές και κανόνες, γενικολογίες. Τίποτα δεν έλεγαν. Και εγώ λέω θέλω ανοικτές ρυθμισμένες αγορές, θέλω μια στιβαρή άμυνα, θέλω ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, φιλοζωία, να είμαστε η πιο προοδευτική χώρα στην Ευρώπη. Είχα ξεκάθαρες προτάσεις. Είμαι αληθινός και διάφανος, δεν έχω πει ψέμα για κάτι σε τίποτα. Παραμένω ο εαυτός μου. Όλα είναι στο φως».
Για την περιοδεία του στα ελληνικά νησιά και τις επικρίσεις που δέχθηκε για «κρουαζιέρα» από τους πολιτικούς του αντιπάλους: «Καταρχάς δεν τους θεωρώ πολιτικούς αντιπάλους. Τους θεωρώ ανταγωνιστές στην πολιτική και θεωρώ την νοοτροπία τους ξεπερασμένη. Θεωρώ ότι αυτή η μόνιμη ειρωνεία και το δήθεν το οποίο παρουσιάζουν στις κάμερες και τις συνεντεύξεις έχει κουράσει τον κόσμο πάρα πολύ». «Ο κόσμος έχει δει τις κωλοτούμπες της κυβέρνησης, όλοι έχουν στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι απίστευτο, αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα του κόσμου, απλά χτυπάνε τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό γίνεται επειδή εμείς και κυβερνητική πρόταση μπορούμε να δώσουμε και δεν έχουμε καμία εξάρτηση. Ούτε σε τράπεζες, ούτε σε κανέναν. Άρα λοιπόν γιατί να μην πάω σ’ αυτόν τον κόσμο;
Όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου που προκάλεσαν αντιδράσεις ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αν ήμουν πρωθυπουργός θα τον έδιωχνα ένα λεπτό από όταν θα το άκουγα, δεν είναι θέμα λάθους διατύπωσης να δικαιολογείς τις γυναικοκτονίες».
Όσον αφορά για την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ λόγω παλαιότερων δηλώσεών του που ήρθαν στη δημοσιότητα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν μετανιώνει για το πώς έδρασε. «Με χαρά να συνομιλήσω μαζί του», είπε.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ
Για την απόφαση της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στο Μάτι και στις καταγγελίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον ποινικό κώδικα για να τον κάνει ευμενέστερο προς τους κατηγορούμενους: «Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα. Το άρθρο βάσει του οποίου αθωώθηκαν ισχύει από το 1950. Δεν είναι για μένα αυτή τη στιγμή ένα ζήτημα πολιτικής και συμψηφισμού με τα Τέμπη. Σε προσωπικό επίπεδο αισθάνομαι ντροπή για την έκβαση της υπόθεσης. Λυπάμαι πάρα πολύ για τις οικογένειες των θυμάτων. Δεν είναι Δικαιοσύνη αυτό κατά τη γνώμη μου».
Σε άλλο σημείο σχολιάζοντας το μπόνους για τους δημόσιους υπαλλήλους, είπε ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν αντίποινα για τους δημοσίους υπαλλήλους όταν αλλάζει η κυβέρνηση ούτε να δίνουμε μπόνους όταν αυτοί είναι φίλα προσκείμενοι…».
«Προφανώς και θα συναντήσω τον Μητροπολίτη Κέρκυρας. Ας με διώξει ο ίδιος. Η πίστη του καθενός είναι προσωπική υπόθεση. Δεν κωλώνω σε τίποτα, έχω καλή καρδιά και θέλω να προσφέρω [...]. Πρέπει άμεσα να φτιάξουμε ένα σχέδιο για την αναδιαμόρφωση της σχέσης Εκκλησίας – Κράτους, να είναι διακριτοί οι ρόλοι. Θα μπω και στα περιουσιακά της Εκκλησίας», είπε σε άλλο σημείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass