Αυλαία στην εξεταστική για Τέμπη

*ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2024 8:00

ΑΘΗΝΑ
Εν μέσω έντασης ρίχνει αυλαία η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, με τη ΝΔ να απορρίπτει το αίτημα της αντιπολίτευσης για επέκταση της λίστας μαρτύρων.

«Έκανε το χρέος της η επιτροπή. Είναι σε θέση να βγάλει πόρισμα, έχει συλλέξει στοιχεία. Την θέλετε ανοιχτή για να κάνουμε εμπόριο πόνου;» διερωτήθηκε ο «γαλάζιος» Ιάσων Φωτήλας, καταλογίζοντας στην αντιπολίτευση «τοξικότητα, δημαγωγία και πολιτική εκμετάλλευση» και καταγγέλλοντας πως «δημιουργήθηκαν ανίερες πολιτικές συμμαχίες με στόχο την πολιτική καπηλεία» και πως «ζήσαμε μέρες πάνω και κάτω πλατείας».
Από την πλευρά τους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν από τις εργασίες της εξεταστικής, καταγγέλλοντας απόπειρα συγκάλυψης της τραγωδίας. Η «πράσινη» παράταξη μάλιστα δεν σκοπεύει να συντάξει πόρισμα. Ακολούθησε η αποχώρηση των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης, της Νέας Αριστεράς και των Σπαρτιατών.
Νωρίτερα, απορρίφθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας, το αίτημα της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στον εφέτη ανακριτή με το ερώτημα της ψευδορκίας.
Σημειώνεται πως από την εξεταστική αποχώρησε και το ΚΚΕ, με τον Νίκο Καραθανασόπουλο να ζητά εκ νέου τον λόγο και να τονίζει πως δεν έχει πλέον νόημα η συμμετοχή του κόμματος στις εργασίες της εξεταστικής. Στην αίθουσα παρέμειναν ΝΔ, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας, με τους βουλευτές να εξετάζουν τον Θάνο Πλεύρη, τον τελευταίο μάρτυρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass