Αφού δεν έγινε υπουργός, έγινε αρχηγός...

Διαψεύδει ο Διαματάρης ότι πρότεινε στον Κασσελάκη υπουργείο της ΝΔ με δική του πρωτοβουλία «χωρίς την έγκριση Μητσοτάκη»* Νέο σοκ από τις αποκαλύψεις του διευθυντή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ *Δεν πάει στις Σπέτσες ο Τσίπρας

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2024 8:05

Και δεύτερη διάψευση σε λίγες ώρες έκανε ο Αντώνης Διαματάρης στον ισχυρισμό Κασσελάκη περί πρότασης υπουργοποίησής του το 2019.
Ο κ. Διαματάρης απαντώντας στην άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στα social media: «Στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρότεινα ...υπουργείο στον κ. Κασσελάκη «με δική μου πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη»».


Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι έγινε πρόταση υπουργοποίηση του Στ. Κασσελάκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν τις εκλογές του 2019, ωστόσο άλλαξε λίγο το... στόρι καθώς αυτή τη φορά ισχυρίστηκε ότι «ο κ. Διαματάρης ουσιαστικά διατείνεται ότι η πρόταση για την ανάληψη υπουργείου από τον κ. Κασσελάκη έγινε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη». Σημείωνε επίσης ότι «έγινε προ των εκλογών του 2019, όπως ακριβώς το ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ»
Σε άτυπη ενημέρωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που μίλησε για fake news ότι του έγινε πρόταση πριν τις εκλογές του 2019. Αποφεύγει να κατονομάσει το υπουργείο και παραπέμπει στον Α. Διαματάρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει «προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του».
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ανακίνησε ο διευθυντής του γραφείου Κασσελάκη Μανώλης Καπνισάκης ο οποίος υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Documento ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε το 2019 έκανε πρόταση στον κ. Κασσελάκη να αναλάβει υπουργός, πρόταση που ο ίδιος τότε είχε αρνηθεί. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται επίσης στο πρωτοσέλιδο, ο Αντώνης Διαματάρης είχε μεσολαβήσει τότε, προτείνοντας χαρτοφυλάκιο στον Στέφανο Κασσελάκη.
Διπλή διάψευση
Ωστόσο, ο ισχυρισμός Καπνισάκη έτυχε διπλής διάψευσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «αποκύημα επιστημονικής φαντασίας».
Εν συνεχεία σε διάψευση του δημοσιεύματος προχώρησε και ο Αντώνης Διαματάρης με ανάρτησή του στο X:
«Τo δημοσίευμα της εφημερίδας Documento (έκδοση 6ης-7ης Ιανουαρίου 2024) ότι δήθεν εγώ πρότεινα στον κ. Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού μετά τις εκλογές του 2019 και εκείνος αρνήθηκε είναι απολύτως ψευδές. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας».
Σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ
Το δημοσίευμα πάντως προκάλεσε οριζόντιο σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς κορυφαία και έμπειρα στελέχη μιλούν για συνέχεια στον ευτελισμό που υφίσταται τις τελευταίες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άνθρωποί του.
«Από τότε θα μπορούσε να είχε αποκαλύψει και ότι του είχε γίνει πρόταση για Υπουργός του Μητσοτάκη» σημείωνε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Την υπόθεση βαραίνει αρνητικά και οι σχέσεις του κ. Κασσελάκη με τον «μεσάζοντα» κ. Διαματάρη του Εθνικού Κήρυκα καθώς μετά την αποκάλυψη για το πτυχίο του κ.Διαματάρη στα τέλη του 2019 και μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ τότε απομακρύνθηκε από τη θέση υφυπουργού Εξωτερικών.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
Εν τω μεταξύ δεν θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Α’ Πειραιώς Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρώην πρωθυπουργός, δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση καθώς αυτή περιλαμβάνει οργανωτικά ζητήματα και συντονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας. Εκ της θέσεώς του, έχει τη δύναται να μην συμμετέχει σε τέτοιες -οργανωτικού τύπου- συνεδριάσεις.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΚΡΙΤΑ
Δημόσια έκανε νωρίτερα πλέον την αντίρρησή της για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις Σπέτσες η βουλευτής Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Έλενα Ακρίτα.
Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Ακρίτα είχε διαμαρτυρηθεί για το ύφος του e-mail που είχε αποστείλει η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη σχετικά με τη συνεδρίαση στις Σπέτσες, που είχε σταλθεί το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου.
«Να γυρίσουμε τα χωριά, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να διαπιστώσουμε τι έχει (ή ΔΕΝ) έχει κάνει η κυβέρνηση όλο αυτό τον καιρό»
Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης αρμόδια για τα Δικαιώματα και την Ισότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είχε κάνει λόγο για απαράδεκτο προστακτικό ύφος.
«Μια διευκρίνιση, παρακαλώ. Αυτό το μέιλ-φιρμάνι με το απαράδεκτο προστακτικό ύφος, απευθύνεται σε Έλληνες βουλευτές και δη αριστερού κόμματος ή σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων;», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε ότι «και βέβαια θα μπορούσε η συνάντηση εργασίας να γίνει «εκτός Αθηνών» – αν και αυτό θα δυσκόλευε πολύ το έργο των συνάδελφων δημοσιογράφων που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις μας».
Ακολούθως η Έλενα Ακρίτα εξέφρασε την απορία της για τον λόγο που πρέπει να γίνει η συνάντηση στις Σπέτσες. «Γιατί να μην πάμε σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες; Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο. Να γυρίσουμε τα χωριά, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να διαπιστώσουμε τί έχει (ή ΔΕΝ) έχει κάνει η κυβέρνηση όλο αυτό τον καιρό. Και ταυτόχρονα να δουλέψουμε και να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις του κόμματος μας. Αυτή είναι η γνώμη μου», ανέφερε η Έλενα Ακρίτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass