Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2024 8:30

Σαρωτικοί έλεγχοι στο Ελευθέριος Βενιζέλος
Τις ημερες των εορτών υπό τον φόβο της τρομοκρατίας

Η Ελληνική Αστυνομία διενεργεί σαρωτικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, υπό τον φόβο της τρομοκρατίας. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προχωρούν σε αυστηρούς ελέγχους και εντατικές περιπολίες, εν μέσω αύξησης των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται σε πολλές δυτικές μητροπόλεις, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά πολύ περισσότερο εξαιτίας του αιματοκυλίσματος στη Γάζα, το οποίο έχει ξεσηκώσει τον μουσουλμανικό κόσμο. Αρκετές είναι οι δυτικές κυβερνήσεις που έχουν λάβει μέτρα για ν’ αποτραπεί ένα τρομοκρατικό χτύπημα, έχοντας θωρακίσει πόλεις όπου θα μπορούσαν να πληγούν από ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Σε μεγαλουπόλεις της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, χιλιάδες αστυνομικοί θα περιπολούν σημεία όπου θα υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις πολιτών.

 

Χτύπησαν μεζονέτα κι έφυγαν με Πόρσε
Αγνωστοι έκλεψαν 28.000 ευρώ από δικηγόρο στη Δροσιά

Δεν μπήκε καλά το νέο έτος για δικηγόρο που κατοικεί στη Δροσιά, καθώς διαρρήκτες εισέβαλαν την Τρίτη στη μεζονέτα του σε συγκρότημα κατοικιών, στην οδό Δερβενακίων. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. πως μέσα σε διάστημα περίπου 12 ωρών, δηλαδή από τις 8 το πρωί έως και τις 20.30 την Τρίτη 2/1, ενώ έλειπε μαζί με την οικογένειά του, διέρρηξαν το σπίτι του. Οι δράστες έβγαλαν τη σιδεριά από το παράθυρο που οδηγεί σε κρεβατοκάμαρα, παραβίασαν το παράθυρο αλουμινίου και στη συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό. Αφού έψαξαν όλους τους χώρους, βρήκαν και άρπαξαν τρεις φακέλους, όπως υποστήριξε ο ίδιος, μέσα στους οποίους υπήρχαν 28.000 ευρώ, επίσης οι δράστες άρπαξαν 900 ευρώ σε μετρητά, 6 ζευγάρια χρυσά και ένα μόνο του μανικετόκουμπα. Παράλληλα, βρήκαν το κλειδί από το πολυτελές όχημά του -μια Porsche Macan- το οποίο βρισκόταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι, και διέφυγαν με αυτό. Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

 

Πέθανε ξαφνικά 21χρονος από ανακοπή
Στο σπίτι του στην Πάτρα

Σοκ στην Πάτρα, όπου πέθανε ξαφνικά ένας 21χρονος σε σπίτι στην περιοχή της Ηρώων Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με το pelop.gr, ο 21χρονος υπέστη ανακοπή. Παρότι εκλήθη το ΕΚΑΒ όταν έφθασε ήταν ήδη αργά για τον νεαρό. Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας όπου θα διεξαχθεί νεκροψία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

 

Κατέληξε μωρό 15 μηνών
Στο Μποδοσάκειο όπου είχε εισαχθεί με υψηλό πυρετό

Τραγική κατάληξη είχε η νοσηλεία ενός αγοριού 15-16 μηνών στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα, καθώς ξημερώματα Τετάρτης (3/1) άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, οι γονείς— κάτοικοι της πόλης του νομού Κοζάνης— μετέφεραν το μωρό τους στο νοσοκομείο, αργά το βράδυ της Τρίτης (2/1), με υψηλό πυρετό καθώς είχε υποστεί αναπνευστική λοίμωξη. Δυστυχώς παρά τη φροντίδα των γιατρών το μωράκι, 2-3 ώρες αργότερα κατέληξε. Η νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργηθεί θα αποκαλύψει τα ακριβή αίτια του θανάτου του μωρού.

 

Πυγμάχος ξυλοκόπησε υπάλληλο των δικαστηρίων
Επιστρέφοντας από μπουζούκια στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης 30χρονος Βούλγαρος που ξυλοκόπησε άγρια υπάλληλο των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το voria.gr, o 30χρονος, που είναι πρωταθλητής kickboxing, διασκέδαζε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε δημοφιλές κέντρο στην περιοχή των Σφαγείων και στη συνέχεια, περίπου στις 8 το πρωί έφυγε πεζός από το μαγαζί. Διασχίζοντας την περιοχή των δικαστηρίων, επιχείρησε να μπει στο υπόγειο πάρκινγκ του κτηρίου, όταν ένας υπάλληλος τον σταμάτησε, λέγοντάς του πως δεν επιτρέπεται η είσοδος. Τότε ο 30χρονος επιτέθηκε στον 50χρονο υπάλληλο, χτυπώντας τον με μπουνιές στο πρόσωπο και το κεφάλι, ενώ του έριξε και γονατιά στα πλευρά. Αστυνομικοί τον συνέλαβαν ενώ σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

 

Δημοσιογράφος κατεδίωξε και ακινητοποίησε τσαντάκια
Είχε αρπάξει την τσάντα ηλικιωμένης σε λαική

Τσαντάκιας «χτύπησε» την Τετάρτη στην λαϊκή αγορά της Πάτρας, αλλά δεν πρόλαβε να πάει μακριά, χάρη στην άμεση κινητοποίηση δημοσιογράφου. Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην οδό Σολωμού, σύμφωνα με όσα αναφέρει το tempo24. Ηλικιωμένη έκανε τα ψώνια της στη λαϊκή όταν ο δράστης της επιτέθηκε, της έκλεψε την τσάντα και το έβαλε στα πόδια. Στη διαδρομή, όμως, τον αντιλήφθηκε ο δημοσιογράφος ο οποίος χωρίς να διστάσει τον κυνήγησε με το μηχανάκι του. Ο κλέφτης μπήκε στην πιλοτή πολυκατοικίας και επιχείρησε να διαφύγει από ακάλυπτους χώρους. Όμως, ο δημοσιογράφος γνώριζε καλά την περιοχή και τον παγίδευσε στην οδό Μπενιζέλου Ρούφου. Τον έπιασε, κάλεσε την αστυνομία και τον παρέδωσε στους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

Μάλιστα νωρίτερα ο τσαντάκιας είχε πετάξει κατσαβίδι το οποίο έκρυβε στην τσέπη του. Η ηλικιωμένη αναγνώρισε τον δράστη, ευχαρίστησε τον «κυνηγό» και πήρε πίσω την τσάντα της.

 

Κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον 80χρονο πατέρα του

56χρονος που συνελήφθη στα Χανιά

Στην σύλληψη ενός 56χρονου, ο οποίος φέρεται να κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του πατέρα του στα Χανιά. Στις 28 Δεκεμβρίου, ένας 80χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος στο Βαμβακόπουλο Χανίων, με τις έρευνες της αστυνομίας να εστιάζουν στο στενό συγγενικό περιβάλλον του. Οπως αναφέρει το ekriti, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στην σύλληψη του 56χρονου γιου του, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Χθες είχε προσαχθεί και στην πορεία η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη. Οι λόγοι της πράξης του παραμένουν άγνωστοι. Ο ηλικιωμένος διέφυγε τον κίνδυνο και αναμένεται να βγει από την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων, για να μεταφερθεί στην Χειρουργική Κλινική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass