Απομακρυνόμαστε από την εποχή Σόιμπλε

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αποδίδει, λέει ο Αδωνις

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2023 7:43

ΑΘΗΝΑ
Τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για τους θανάτους των δυο αστυνομικών, του Γιώργου Λυγγερίδη και του αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη που έπεσε νεκρός μετά από μαχαίρωμα, αλλά και για τον θάνατο του επισμηναγού που σκοτώθηκε προχθές, έστειλε μέσω του ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι θέλει να ενώσει τη φωνή του με τους αστυνομικούς καθώς αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά πώς αισθάνονται αυτή τη στιγμή.
Aναφερόμενος στο ζήτημα της οπαδικής βίας είπε: «Δεν ισχυρίζομαι ότι υπάρχει μαγικό κουμπί για την εξάλειψη της οπαδικής βίας...Η νεανική βία είναι φαινόμενο του δυτικού κόσμου.
Για τα μέτρα που έχουν παρθεί είπε: Νομίζω ότι πια τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι τόσο πολύ αυστηρά και η απόφαση της κυβέρνησης είναι τόσο δεδομένη και το σχέδιο που έχουν ετοιμάσει για την εφαρμογή των μέτρων που θα πετύχει».
Ερωτηθείς για τον θάνατο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές και με αρνητικό τρόπο για την Ελλάδα ως προς τα μέτρα».
«Ήταν ένας άνθρωπος προτεσταντικής ηθικής, ήταν πάρα πολύ αυστηρός με τον εαυτό του, με τους Γερμανούς και προφανώς με εμάς. Εμείς έπρεπε να είχαμε φροντίσει να μην βρεθούμε ποτέ στην ανάγκη του. Κάναμε τα δικά μας λάθη και την πληρώσαμε» προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης.
«Η οικονομική πολιτική της κυβερνήσεως αποδίδει και απομακρυνόμαστε από την εποχή Σόιμπλε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο επιστροφής του δώρου στους συνταξιούχους. «Εγώ προσωπικά δεν εξετάζω τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Τα χρήματα που καταβάλλουμε για ένσημα είναι τα μισά από τη σύνταξη που παίρνουμε», εξήγησε. «Η άλλη μισή σύνταξη καταβάλλεται από τον φορολογούμενο», συμπλήρωσε.
Υπογράμμισε πως δεν πρέπει να επανέλθουμε στα προ του 2010 επίπεδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass