Κασσελάκης: Ούτε 3.000 δεν αποχώρησαν…

Και το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του, δήλωσε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Συνάντηση και με νοσοκομειακούς γιατρούς

Δημοσίευση: 30 Νοε 2023 7:10

ΑΘΗΝΑ
Ενέσεις ηθικού έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε στον απόηχο της σύστασης νέας κοινοβουλευτικής ομάδας από τους 11 που αποχώρησαν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξε τις εργασίες της Πολιτικής Γραμματείας, χαρακτηρίζοντας τη συνεδρίαση περισσότερο ως ανοιχτή συζήτηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις τους.
«Το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ εισηγήθηκε να προχωρήσει η υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων, όπως και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός της διπλής καμπάνιας για τη στέγαση και την ακρίβεια.
«Οι αποχωρήσεις δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη. Από τη ροή των παραιτήσεων κρίνουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ενώ στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν (κατά μέσο όρο) πάνω από πέντε αποχωρήσεις. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που ήταν εξ αρχής αναμενόμενες», ενημέρωσαν η γραμματέας και ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος.
Από την Κουμουνδούρου διαχέεται ότι το κλίμα από την αίθουσα «Λεωνίδας Κύρκος», όπου συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία, ήταν «συντροφικότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα», όπως αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις του προέδρου «ως πρώτου μεταξύ ίσων» και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απευθύνθηκε «από καθέδρας», αλλά κάθισε ανάμεσα στα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας.
Ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από τη συνεδρίαση λίγο πριν τις 19:00. Στην σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης να ξεκινήσουν περιοδείες σε νομούς όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον βουλευτές, καθώς οι εκλεγέντες στους νομούς αυτούς ανεξαρτητοποιήθηκαν και σχημάτισαν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Σημερα  Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΕΝΓΕ
Εν τω μεταξύ συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στα γραφεία του κόμματος. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν από χθες οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών περιέγραψαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο φόντο και των ντροπιαστικών εικόνων από νοσοκομεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, ενώ διατύπωσαν τα αιτήματά τους για την ανάγκη ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας.
Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις κινητοποιήσεις των γιατρών, τόνισε ότι «ο δημόσιος πυλώνας στην Υγεία είναι ταυτοτικός για τον ΣΥΡΙΖΑ και εξαιρετικά σημαντικός για κάθε Έλληνα πολίτη».
Ανέφερε επίσης ότι, ακούγοντας τα αιτήματα των γιατρών, «είμαστε έτοιμοι να επικαιροποιήσουμε το πρόγραμμά μας για ένα σύγχρονο και ανθρωποκεντρικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ακόμη πιο ρηξικέλευθες και αποτελεσματικές προτάσεις, για να μπορέσουμε να λύσουμε τα θέματα μια για πάντα, τουλάχιστον για τα επόμενα αρκετά χρόνια, έτσι ώστε να υπάρχει πραγματική Δημόσια Υγεία».
Το 40% της δαπάνης για την Υγεία αφορά πλέον την ιδιωτική, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι αυτό «θέλουμε να το αλλάξουμε». «Θέλουμε να υπάρχει ουσιαστική δημόσια υγεία και αποδοτική», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass