Μητσοτάκης: Το 41% δεν είναι λευκή επιταγή

Στον ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Τραμπ ή Μπέπε Γκρίλο, δήλωσε στην ΠΕ της ΝΔ * Νέα γραμματέας του κόμματος η Μαρία Συρεγγέλα

Δημοσίευση: 21 Νοε 2023 8:39

ΑΘΗΝΑ

«Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή αλλά με αυξημένη ευθύνη. Δεν είναι άλλοθι για λάθη αλλά ευθύνη για αποτέλεσμα» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και να αναλάβει το πολιτικό κόστος που πιθανόν να έχουν, αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική και τη νέα γεωπολιτική θέση της χώρας μας, ενώ παρουσίασε τις εθνικές θέσεις για τα όσα λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή.
Παράλληλα τόνισε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ έθεσε το κόμμα σε εγρήγορση, ενώ εξήρε το έργο του απερχόμενου Γραμματέα της ΠΕ Παύλου Μαρινάκη και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την επιτυχία της νέας Γραμματέως της ΠΕ Μαρίας Συρεγγέλα, την οποία ζήτησε να στηρίξει ομόφωνα η ΠΕ.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι η πρώτη συνάντηση «μετά τη διπλή καθαρή νίκη της ΝΔ στις εκλογές, και προσέθεσε ότι η παράταξη συστρατεύεται για τις νέες μάχες που διαμορφώνουν οι νέες συνθήκες. Χαρακτήρισε ορόσημο τις ευρωεκλογές, επισήμανε ότι η ΝΔ πρωταγωνίστησε στην είσοδο της χώρας στην Ευρώπη και αγωνίστηκε να την κρατήσει εκεί και σημείωσε ότι «επουλώσαμε πληγές μετά την καταστροφική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Αναφέρθηκε συνοπτικά στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση κατά την πρώτη τετραετία, στο Μεταναστευτικό, την ακρίβεια τον πόλεμο στην Ουκρανία και στην ενεργειακή έκρηξη. «Τώρα πρέπει να εντοπίσουμε και να ξεριζώσουμε τις αιτίες αυτών των πληγών. Όπλο μας οι γενναίες τομές και μεταρρυθμίσεις για να βελτιώνεται παντού η καθημερινότητα του πολίτη. Θεμέλια γερά έχουν οι παθογένειες αλλά έχουμε τη βούληση και το σθένος να δώσουμε τον αγώνα, και έχουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας όπως τις σφράγισαν οι εκλογές, διευρύνοντας την επιρροή της παράταξης, πρωτόγνωρο γεγονός στη μεταπολίτευση» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Το πρόβλημα ακρίβειας παραμένει αλλά θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους συμπολίτες μας, η χώρα δεν θα γίνει μπανανία, οι έλεγχοι πολλαπλασιάζονται, και θα συνεχιστούν με ένταση είπε ο κ.Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προώθησε 20 νομοσχέδια με στόχο τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και αυξήσεις στο δημόσιο ύστερα από 14 χρόνια. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε το κόστος για τις μεταρρυθμίσεις. Η πατρίδα μας δυναμώνει γεωπολιτικά, με τα νέα αεροπλάνα και τις φρεγάτες και στα σύνορά μας χτίζεται μεθοδικά ο αποτρεπτικός φράχτης περιορίζοντας τις μεταναστευτικές ροές. Πείσαμε την ΕΕ ότι δεν νοείται ενιαία πολιτική μετανάστευσης χωρίς φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Αυτή η πολιτική ασφάλειας είναι η άλλη όψη της δυνατής φωνής της χώρας στο εξωτερικό» είπε.

ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ
Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν εάν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Μπέπε Γκρίλο, και παίζουν «μαξιλαροπόλεμο», «κρύβοντας ότι το μαξιλάρι αυτό ήταν το ενέχυρο των δανειστών για την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα». Το ΠΑΣΟΚ-είπε- έχει μηδενιστικό λόγο προσδοκώντας να πάρει τη δεύτερη θέση, αγνοώντας ότι η αρνητική πολιτική που μιμούνται δεν είναι ώριμο φρούτο αλλά σάπιο φρούτο, με ξεπερασμένα συνθήματα. Κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να μην ασχολούνται με το τι γίνεται στην άλλη όχθη, είπε ότι «τα καθήκοντά μας αποκτούν άλλες διαστάσεις, έχουμε την αναμέτρηση των ευρωεκλογών που θα είναι μια πολιτική αναμέτρηση». «Ο προεκλογικός αγώνας θα έχει παραταξιακό χαρακτήρα και το στοίχημα της κάλπης θα είναι σύνθετο. Να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα του τόπου και να εκλέξει η χώρα στελέχη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η καθαρή νίκη της ΝΔ είναι η απάντηση και στα δυο ζητούμενα. Η ΝΔ δεν ταλαντεύτηκε ποτέ για την ευρωπαϊκή της επιλογή και ξέρει να δίνει καλύτερα από κάθε άλλο μάχες στις Βρυξέλλες. Αναλάβαμε δυσανάλογο πολιτικό κόστος και στηρίξαμε το τρίτο μνημόνιο, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε Ευρώπη. Το στοίχημα είναι να γίνουμε Ευρώπη σε όλα τα πεδία και θα το κερδίσουμε» είπε ο κ.Μητσοτάκης. Τέλος, εξήρε το έργο του Παύλου Μαρινάκη ως Γραμματέα της ΠΕ του κόμματος, ο οποίος περιόδευσε πολλές φορές κατά τη θητεία του σε όλη τη χώρα, ενώ ανανεώθηκε η ΠΕ κατά 75%.

Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Το κόμμα θα είναι ο βασικός πυλώνας πάνω στον οποίο θα στηρίζεται η κυβέρνηση. Όσο η ΝΔ παραμένει ενωμένη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από κανέναν» είπε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τον κ. Μαρινάκη να παραδώσει τη σκυτάλη, ζητώντας να εκλεγεί ομόφωνα η Μαρία Συρεγγέλα «που για πρώτη φορά μια γυναίκα αναλαμβάνει τα ηνία της ΠΕ. Θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής. Έλα Συρεγγέλα, αλλά μην έρθεις με φόρα. Αυτό δεν βγήκε σε καλό» αστειεύτηκε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης με προφανή αναφορά στην περίφημη φράση της Πόπης Τσαπανίδου στον Αλέξη Τσίπρα. Στη θέση του νυν γραμματέα Παύλου Μαρινάκη προτάθηκε και τυπικά η βουλευτής και πρώην υφυπ. Μαρία Συρεγγέλα, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα γραμματέας του κόμματος της ΝΔ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass