Στα «λευκά» Νυμφαίο και Πισοδέρι

Θυελλώδεις άνεμοι «σάρωσαν» τη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 19 Νοε 2023 9:42

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χειμώνιασε ξαφνικά στη Θεσσαλονικη με την κακοκαιρία να προκαλεί πολλά προβλήματα. Ηδη ο υδράργυρος έχει πέσει, ενώ από νωρίς λόγω θυελλωδών ανέμων δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια από τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πλήττουν από χθες τη Θεσσαλονίκη είχαν ΩΣ αποτέλεσμα να πέσουν αρκετά δέντρα σε περιοχές της πόλης, δυτικά και ανατολικά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προκλήθηκαν και υλικές ζημίες, ιδιαίτερα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Οι άνεμοι που πνέουν είναι της τάξεως των 8,9 μποφόρ, ενώ ακόμη και το αντιτορπιλικό «Βέλος» που έχει ρίξει άγκυρα εδώ και αρκετό καιρό στο Θερμαϊκό κόλπο δοκιμάστηκε από τα ισχυρά κύματα, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.
Το πρωί του Σαββάτου, οι δυνατοί άνεμοι κατάφεραν να “λυγίσουν” στέγαστρο πρατήριου υγρών καυσίμων επί της οδού Λαγκαδά.
Νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, σημειώθηκαν κι άλλες πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά στην οδό Πέτρου Συνδίκα, στην ανατολική πλευρά της πόλης, με αποτέλεσμα να κλείσει ο συγκεκριμένος δρόμος.
Από νωρίς το πρωί, κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν έχουν σταματήσει τις επιχειρήσεις τους σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα και περιφράξεις οικοπέδων.

 

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ
Ο χειμώνας έφτασε και επίσημα στην Ελλάδα με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και να ντύνουν στα λευκά τα χωριά Νυμφαίο και Πισοδέρι της Φλώρινας.
Οι φωτογραφίες από το oladeka.com από τα χωριά Νυμφαίο και Πισοδέρι της Φλώρινας είναι χαρακτηριστικές του χιονισμένου τοπίου, το οποίο αντίκρισαν χθες το πρωί οι κάτοικοι.
Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι η επικράτηση πολύ ενισχυμένων βορειοδυτικών ανέμων και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας το διήμερο Σάββατο 18/11 και Κυριακή 19/11.
Το Σάββατο 18/11 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη βορειοανατολική χώρα, στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Πρόσκαιρες βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους και στην υπόλοιπη χώρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Ενισχυμένοι θα είναι επίσης οι άνεμοι σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και στον Κορινθιακό (Χάρτης 1). Σημειώνεται ότι η αναφορά γίνεται στις μέσες εντάσεις ανέμου και ότι κατά τόπους αναμένονται ριπές άνω των 80κm/h. Αισθητή θα είναι η πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών σε σχέση με την Παρασκευή 17/11.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass