Αλλαγή παιχνιδιού για το Netflix

Μείωση των τιμών συνδρομής ανά τον κόσμο

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2023 7:10

Εν μέσω πανδημίας, όπου η πλειονότητα του κόσμου ήταν κλεισμένη στα σπίτια της, οι υπηρεσίες streaming είχαν γίνει η σανίδα σωτηρίας για την ψυχαγωγία.

Ωστόσο, καθώς η δημοτικότητα αυτών των υπηρεσιών συνεχίζει να αυξάνεται, το κόστος των συνδρομητικών πακέτων έχει επίσης αυξηθεί. Μέσα σε όλα αυτά, όμως, το Netflix, μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες streaming στον κόσμο, προχώρησε σε μια απροσδόκητη κίνηση. Aνακοίνωσε ότι θα μειώσει την τιμή της συνδρομής του σε αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτό αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για τους χρήστες που παλεύουν με το διαρκώς αυξανόμενο κόστος της ψυχαγωγίας. Επιπλέον, η κίνηση αυτή έρχεται σε μια εποχή που οι περισσότερες άλλες υπηρεσίες streaming αυξάνουν τις τιμές των συνδρομών τους.
Οι λόγοι πίσω από την απόφαση του Netflix να μειώσει τις τιμές του είναι ποικίλοι. Πιστεύεται ευρέως ότι η κίνηση αυτή αποτελεί άμεση απάντηση στα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε η στάση της πλατφόρμας κατά της ανταλλαγής κωδικών μεταξύ των συνδρομητών και των φίλων ή των μελών της οικογένειάς τους. Η εταιρεία αντιτίθεται εδώ και καιρό στην πρακτική αυτή, υποστηρίζοντας ότι ενθαρρύνει την πειρατεία και προκαλεί απώλειες εσόδων.
Οι χώρες που επιλέχθηκαν για τη μείωση των τιμών είναι ποικίλες και απλώνονται σε όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνουν την Αίγυπτο, την Υεμένη, την Ιορδανία, το Ιράν, την Κένυα, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Βουλγαρία, τη Νικαράγουα, τον Ισημερινό, τη Βενεζουέλα, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες και την Υεμένη. Το ποσοστό μείωσης ποικίλλει από χώρα σε χώρα, αλλά κυμαίνεται μεταξύ 20% και 60%. Για παράδειγμα, στις βαλκανικές χώρες που αναφέρθηκαν παραπάνω, το βασικό πακέτο θα κοστίζει πλέον 4,99 ευρώ, από 7,99 ευρώ, ενώ το τυπικό πακέτο θα κοστίζει 7,99 ευρώ, από 9,99 ευρώ. Το premium πακέτο θα δει επίσης μείωση, με την τιμή του να μειώνεται από τα €11,99 στα €9,99. Αυτές οι νέες τιμές πρόκειται να προσελκύσουν ένα ευρύτερο κοινό και αναμφίβολα θα αποδειχθούν καθοριστικές για το Netflix.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το αν η μείωση των τιμών θα εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες, αναμένεται να προστεθούν περισσότερες χώρες στη λίστα τους επόμενους μήνες. Ως αποτέλεσμα, το Netflix είναι πιθανό να δει μια αύξηση στη βάση των συνδρομητών του, καθώς οι χρήστες σε αυτές τις χώρες μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους σειρές και ταινίες σε πιο προσιτή τιμή.
Συμπερασματικά, η απόφαση του Netflix να μειώσει την τιμή του συνδρομητικού του προγράμματος σε αρκετές χώρες είναι μια τολμηρή κίνηση που σίγουρα θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Ο γίγαντας του streaming ήταν πάντα γνωστός για την καινοτόμο προσέγγισή του στην ψυχαγωγία και αυτή η τελευταία κίνηση δεν αποτελεί εξαίρεση. Μένει να δούμε πώς θα επηρεάσει αυτό το αποτέλεσμα την εταιρεία, αλλά προς το παρόν, οι χρήστες μπορούν να χαίρονται με το γεγονός ότι μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους σειρές και ταινίες χωρίς να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass