Οφείλω μια συγγνώμη τόσο προσωπική όσο και στο όνομα όσων κυβέρνησαν τη χώρα

Ανέφερε σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός * Αργησε πέντε ημέρες, δεν έχει το σθένος να αναλάβει την ευθύνη, δήλωσε η Τσαπανίδου

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2023 7:10

ΑΘΗΝΑ
Τη δική του προσωπική, αλλά και θεσμική «συγγνώμη», για την τραγωδία στα Τέμπη ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε ότι οφείλει, ως πρωθυπουργός, «μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ» σε όλους, «αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων» του τραγικού δυστυχήματος.
Η συγγνώμη του πρωθυπουργού, όπως λέει, είναι «τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια. Γιατί, πράγματι, στην Ελλάδα του 2023, δεν γίνεται δύο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή και να μην το έχει αντιληφθεί κανείς».
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός γράφει για τα αίτια της τραγωδίας, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα».
«Το γεγονός ότι το Ψηφιακό Σύστημα Ελέγχου θα λειτουργεί πλήρως μέσα στους επόμενους μήνες δεν είναι δικαιολογία. Το αντίθετο. Κάνει τον πόνο μου ακόμα μεγαλύτερο που δεν προφτάσαμε να το ολοκληρώσουμε πριν συμβεί το κακό», γράφει ο πρωθυπουργός.
Έπειτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει: «Προτείνω σε όλα τα κόμματα να δεσμευτούμε από τώρα ότι, στην επόμενη Βουλή, θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή που θα διερευνήσει την πονεμένη ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων όλη την τελευταία εικοσαετία. Όσα δεν έγιναν τόσα χρόνια πρέπει να τα κάνουμε τώρα και γρήγορα».
«Σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, ανάβουμε όλοι ένα κερί στη μνήμη αυτών που έφυγαν τόσο άδικα και τόσο πρόωρα», καταλήγει ο πρωθυπουργός.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ
Η Πόπη Τσαπανίδου με δήλωσή της αναφέρθηκε στη «συγγνώμη» που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι ζήτησε συγγνώμη με πέντε ημέρες καθυστέρηση, ενώ στη δήλωσή της αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν έχει το σθένος να την αναλάβει ο ίδιος».
Αναλυτικά η δήλωση της κ.Τσαπανίδου:
«Ωραίο το κείμενο που έγραψαν οι επικοινωνιολόγοι στον κ. Μητσοτάκη για να το αναρτήσει στο fb.
Γεμάτο ενσυναίσθηση. Όπως λέει και στην αρχή, αυτήν τη φορά χωρίς ξύλινα λόγια. Όπως δηλαδή κάθε άλλη φορά.
Ωραία και η συγγνώμη που τον ανάγκασαν να γράψει. Μόνο που άργησαν πέντε ημέρες. Και τίποτα από αυτά δεν είναι δικό του. Τίποτα δεν είναι αληθινό.
Ακόμη και αυτήν τη συγγνώμη, όμως, δεν έχει το σθένος να την αναλάβει ο ίδιος. Σπεύδει να τη μοιραστεί με όσους κυβέρνησαν πριν από αυτόν για να μην αναμετρηθεί ποτέ με τις δικές του ευθύνες. Και για να μη δώσει ούτε μισή απάντηση στα γιατί που μας πληγώνουν.  Μόνο λόγια και υποσχέσεις ότι θα κάνει τώρα, τις λίγες ημέρες μέχρι τις εκλογές, όσα δεν έκανε τέσσερα χρόνια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass