Να μη δουν οι συγγενείς τους νεκρούς…

Είναι καλό να τους θυμόμαστε καλά και δυνατούς, δήλωσε η Μίνα Γκάγκα ανακοινώνοντας απόφαση της κυβέρνησης - Ο σταθμάρχης είχε ειδοποιηθεί 17 λεπτά πριν τη σύγκρουση

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2023 8:35

ΑΘΗΝΑ
Τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Μιλώντας για την εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία της ταυτοποίησης των νεκρών, η κυρία Γκάγκα τόνισε ότι γίνεται μόνο μέσω DNA, καθώς έχει ληφθεί απόφαση οι συγγενείς να μην έρθουν σε επαφή με τις σορούς, που μπορεί να είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες.


«Λυπάμαι πάρα πολύ, είναι τρομερό αυτό που περνούν. Η απόφαση είναι να μη δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια, για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους. Είναι καλό να θυμόμαστε τους νεκρούς καλά και δυνατούς» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σημειώνεται ότι τις επόμενες ώρες αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από τη διαδικασία ταυτοποίησης με DNA.

 

ΕΙΧΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ
Εν τω μεταξύ αποκάλυψη του Star για ένα ακόμα λάθος έρχεται να προστεθεί στην «αλυσίδα» όσων προηγήθηκαν της τραγωδίας στα Τέμπη. Ο σταθμάρχης, ο οποίος έχει συλληφθεί, φαίνεται να έχει κάνει ακόμα ένα λάθος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, καθώς το βράδυ του δυστυχήματος είχε ειδοποιηθεί αρκετά νωρίτερα.
Σύμφωνα με το κανάλι, ο σταθμάρχης είχε ενημερωθεί 17 ολόκληρα λεπτά πριν από τη σύγκρουση των τρένων, από τις 23:04, ότι η εμπορική αμαξοστοιχία βρισκόταν στην κάθοδο με κατεύθυνση προς Αθήνα, στη συγκεκριμένη γραμμή από Θεσσαλονίκη. Το ρεπορτάζ εξηγεί ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας ενημερώθηκε στις 23:04 από τον σταθμάρχη Νέων Πόρων, αλλά δεν αντέδρασε, νομίζοντας ότι δεν είχε στείλει το τρένο με τους επιβάτες στην ίδια γραμμή, αυτή της καθόδου.
Το ρεπορτάζ του καναλιού αναφέρει πως η εν λόγω επικοινωνία, στην οποία ενημερώθηκε ο σταθμάρχης, έχει καταγραφεί ηχητικά, αλλά και σε βιβλίο. Μάλιστα, φέρεται να απάντησε ότι άκουσε την εντολή και ότι «όλα καλώς». Επίσης, ο σταθμάρχης των Νέων Πόρων φέρεται να έχει καταθέσει όλα αυτά στις Αρχές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass