Επεισόδια μετά από πορεία για τα Τέμπη

Μεταξύ διαδηλωτών-Αστυνομίας στον σταθμό «Αττική» - Νέα 24ωρη απεργία σήμερα στα τρένα

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2023 7:15

ΑΘΗΝΑ
Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας ξέσπασαν σε συνέχεια της πορείας για την τραγωδία στα Τέμπη, κοντά στον σταθμό του Μετρό «Αττική», στην Αθήνα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα διαδηλωτών με το που έφτασε η πορεία στο σταθμό «Αττική» πέταξε φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και κρότου -λάμψης.
Νωρίτερα, πλήθος κόσμου έχει δώσει δυναμικό “παρών” στο κάλεσμα που έκαναν συλλογικότητες και καλλιτέχνες στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη που έχει προκαλέσει τεράστιο κύμα οργής σε όλη τη χώρα.
Οι συγκεντρωμένοι μάλιστα παρά τη δυνατή βροχή δεν έδειξαν να πτοούνται και η πορεία πραγματοποιείται κανονικά με ένα τεράστιο «γιατί» να πλανάται πάνω από τα αίτια του πρωτοφανούς στα ελληνικά χρονικά σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Πλήθος κόσμου συμμετέχει στην πορεία με συνθήματα όπως δεν είναι τραγωδία «είναι έγκλημα», «δολοφόνοι» και μηνύματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Μάλιστα κάποιοι πέταξαν και τρικάκια που έγραφαν «η κρατική αμέλεια δολοφονεί».    Η πορεία πραγματοποιείται υπό την ισχυρή και παρουσία της αστυνομίας και δυνάμεων των ΜΑΤ.  Η πορεία κατευθύνθηκε προς τον σταθμό Λαρίσης με πλήθος κόσμου να παραμένει παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν είναι σύμμαχος. Μπροστά από τον σταθμό του ΟΣΕ υπήρξε μπλόκο με κλούβες και ισχυρή δύναμη της αστυνομίας η οποία δεν άφησε τους διαδηλωτές να περάσει κι έτσι η πορεία κατευθύνθηκε προς την οδό Λιοσίων. Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:20. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε όλη τη χώρα.

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
Εν τω μεταξύ νέα 24ωρη απεργία στα τρένα σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.
Η Ομοσπονδία, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, με βάση επιστολές της που έχουν σταλθεί σε αρμόδιους φορείς (υπουργεία, διοικήσεις, πολιτικά κόμματα) όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα συντάξει υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο και θα ζητήσει άμεση συνάντηση με το υπουργείο Μεταφορών και τα πολιτικά κόμματα (το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα).
Στις συναντήσεις θα κατατεθούν, εκ νέου, οι απόψεις του συνδικαλιστικού κινήματος για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου και της κυκλοφορίας, απαιτώντας, όπως υπογραμμίζει η ΠΟΣ, ένα σαφή χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους για να αποφευχθεί στο μέλλον οποιοδήποτε συμβάν. Αμέσως μετά τις συναντήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των συζητήσεων, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις, χωρίς να αποκλείεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που τα αποτελέσματα δεν κριθούν θετικά. Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (σωματεία που το προσωπικό τους εργάζεται στην Hellenic Train), όπως αποφάσισε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών & Μέσων Σταθερής Τροχιάς μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Υπενθυμίζεται ότι και χθες τα τρένα όπως και το Μέτρο έχουν ακινητοποιηθεί λόγω απεργίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass