ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:

Ο Τσίπρας ο κυριότερος εκφραστής του πολακισμού

ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΣΙΜΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΠΗ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2023 7:20

ΑΘΗΝΑ
Στο συνέδριο «Υγεία μου 2023 - Σύγχρονο Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο» που διοργανώνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Αναφερόμενος στο θέμα του Παύλου Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε «δεν με απασχολεί ιδιαίτερα». Για να προσθέσει: «Το ζήτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Το ζήτημα είναι ο πολακισμός σε κάθε του έκφραση. Και ακόμη και σήμερα ο κυριότερος εκφραστής του πολακισμού είναι ο κ. Τσίπρας».
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του από την «επώδυνη» όπως τη χαρακτήρισε, περίοδο της πανδημίας.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Εξαιρετικά επώδυνη η 4ετια, λόγω της πανδημίας, από το 2020 και εξής. Εμείς αναγκαστήκαμε να κάνουμε βίαιες προσαρμογές στο ΕΣΥ, εξαιτίας της COVID-19. Ένα ΕΣΥ που έβγαινε από μια μεγάλη περιπέτεια, την οικονομική κρίση. Όταν θα γραφτεί οριστικά ο επίλογος, θα διαπιστώσουμε ότι τα πήγαμε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε».
«Η αναμόρφωση του ΕΣΥ αποτελεί για εμένα προτεραιότητα για την επόμενη 4ετία. Είμαστε στους 107.000 υγειονομικούς, αντί για 100.000 προηγουμένως» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της Υγείας στη χώρα και πρόσθεσε ότι «περισσότεροι εξασφαλισμένοι πόροι για ό,τι θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον. Παρά τις αδυναμίες, κρατάμε την αξιοθαύμαστη ανταπόκριση των ανθρώπων μας στο ΕΣΥ. Αυτοί μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση».
Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το ίδιο βήμα νωρίτερα, ανέφερε πως «Είναι ασύστολα ψέμματα ό,τι είπε ο κ. Τσίπρας για την υγεία. Είναι εξοργιστικό να κάνει μικροπολιτική σε θέματα υγείας».
«Ή είναι τελείως άσχετος ή είναι κατά σύστημα ψεύτης» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε νωρίτερα για την περίοδο της πανδημίας ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη, μιλώντας για τις ΜΕΘ που παρέλαβε και παραδίδει η κυβέρνηση ότι «μόνο 600 κρεβάτια ΜΕΘ μας παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ζόρι. Μήπως ο κ. Τσίπρας λέει ό,τι θέλει, επειδή θεωρεί δεδομένο ότι θα χάσει τις εκλογές;».
«Θα πρέπει να περιμένετε αναμόρφωση των μισθών στον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένων των υγειονομικών, από το 2024. Η αύξηση 10% των απολαβών δεν θεραπεύει το πρόβλημα του «brain drain» στους γιατρούς» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΙ ΣΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σχολιάζοντας τον ορίζοντα των εκλογών αλλά και τις πιθανότητες της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδυναμία, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «πρακτικά η κυβέρνηση εξαντλεί την τετραετία. Η ανακοίνωση των εκλογών θα γίνει στην ώρα τους. Πολλοί δημοσιογράφοι δεν προβλέπατε ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «το να κάνει μια κυβέρνηση πρόωρες εκλογές, σε ένα ευνοϊκο δημοσκοπικό περιβάλλον, με πλειοψηφία που εξαντλεί την τετραετία, μπορεί να μην το έχουμε συνηθίσει τελευταία, αλλά είναι απολύτως θετικό».
«Θα τηρηθούν όλες οι συνταγματικές προβλέψεις. Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη. Έχω μιλήσει πολλές φορές για τον κίνδυνο της απλής αναλογικής. Η ενισχυμένη αναλογική είναι ένα σύστημα που χρησιμοποίησε δύο φορές ο κ. Τσίπρας για να εκλεγεί και να παραμείνει στην κυβέρνηση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός λέγοντας στη συνέχεια πως «πιστεύω ότι έχουμε βάσιμες πιθανότητες να είμαστε αυτοδύναμοι στη δεύτερη κάλπη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass