Ομόφωνα εκτός ψηφοδελτίων ο Πολάκης

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3ΩΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ *ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ *ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2023 7:00

ΑΘΗΝΑ
Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ παρατείνει την αγωνία για την τύχη του Παύλου Πολάκη.


Μετά από τρεις ώρες συνεδρίαση, το Εκτελεστικό Γραφείο αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στην Πολιτική Γραμματεία να μη συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αναρτήσεις-στοχοποίηση κατά δικαστών, δημοσιογράφων και κρατικών λειτουργών.
Την τελική απόφαση θα λάβει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα παραστεί και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης, καθώς είναι μέλος της.
Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «ορθή και επιβεβλημένη» την απόφαση Τσίπρα να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Παύλος Πολάκης. «Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές».
Σημειώνει ακόμη ότι «στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα» και ότι ο αγώνας για τη νίκη «απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα στον αντίπαλο». Καταλήγει, ωστόσο, ότι «συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».
Η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη:
Ομόφωνη Απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.
Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.
Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν την κρίσιμη μάχη είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από την τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου.
Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στην πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.
Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις. Τις συλλογικές θέσεις.
Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ.
Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα στον αντίπαλο.
Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα.
Δεν νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώς Μητσοτάκη. Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.
Υπογραμμίζουμε, τέλος, ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».
Η Πολιτική Γραμματεία θα αποφανθεί επισήμως εάν θα τεθεί εκτός ψηφοδελτίων ο Κρητικός, ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να αποφανθεί επί της ποινής του.
Αρχικά, η Πολιτική Γραμματεία επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο, ωστόσο, καθώς δεν μπορούσε να αναβληθεί αύριο η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για πλειστηριασμούς α’ κατοικίας και κόκκινα δάνεια, αποφασίστηκε να συγκληθεί την Πέμπτη και την επομένη το πειθαρχικό όργανο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass