«Φωτιά» με εμπρηστή Πολάκη

Απομακρύνθηκε από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας *Σήμερα οι αποφάσεις για το μέλλον του στη συνεδρίαση –με διευρυμένη σύνθεση- του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2023 7:28

ΑΘΗΝΑ
Η νέα κόντρα του Παύλου Πολάκη με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που πυροδότησε η προχθεσινή ανάρτηση του Σφακιανού βουλευτή της αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκάλεσε εσωτερικούς τριγμούς στην Κουμουνδούρου ενώ μέχρι σημερα , Τρίτη, αναμένεται να έχουν ξεκαθαρίσει όλα σχετικά με το αν θα συμπεριληφθεί

στα ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών.
Όλες οι δηλώσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνουν στο ότι η Κουμουνδούρου δύσκολα θα συμπορευτεί με τον άλλοτε αγαπημένο «σύντροφο» Παύλο Πολάκη.
Η απόφαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει, επί της ουσίας, προσωπικές πολιτικές που δεν συνάδουν με τη γραμμή του κόμματος, ήταν το στοιχείο που εξόργισε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Σκληρη γραμμη
Μόνο τυχαία δεν ήταν η προχθεσινή ανακοίνωση του κόμματος και το μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα στον βουλευτή από τα  Σφακιά.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου» απαντώντας στην εκτός γραμμής ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.
Ήδη ο Παύλος Πολάκης απομακρύνθηκε από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας ενώ σήμερα, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον του Παύλου Πολάκη, καθώς θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση.
Εκεί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.
Το βέβαιο είναι ότι η ανάρτηση Πολάκη με την οποία έβαλε στο στόχαστρο δημοσιογράφους, μέλη του δικαστικού σώματος και της διοίκησης της ΑΑΔΕ αλλά και τραπεζικά στελέχη της χώρας έβαλε εκ νέου «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό και σίγουρα προκάλεσε τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μία χρονική συγκυρία όπου η χώρα έχει μπει στην τελική ευθεία για την προκήρυξη των εκλογών, με πιθανή ημερομηνία την 9η Απριλίου.
Παρά την φαινομενική ηρεμία που ακολούθησε από τον «εκβιασμό» Πολάκη για την ένταξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ του Μιχάλη Χαιρετάκη, χρειάστηκε άλλη μία ανάρτηση του βουλευτή να οδηγήσει, όπως όλα δείχνουν, στο να χωριστούν οι δρόμοι με το κόμμα.
Φαίνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει τις αποφάσεις του και το πιθανότερο σενάριο είναι ότι ο Παύλος Πολάκης δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε μία ακόμη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σε μεταγενέστερο χρόνο από την αρχική που προκάλεσε το «τσουνάμι» αντιδράσεων, με την οποία απαντούσε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία τον… άδειαζε.
«Θα τα πούμε όλα στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή» ήταν η  αντίδραση του κ. Πολάκη, ο οποίος σημείωσε πως δεν θέλει να ανοίξει διάλογο με «πηγές».
Όπως υποστήριξε μάλιστα «προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά».
«Εκεί θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε, ποιος έχει δίκιο!».
Η επομενη μερα
Σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί το «διαζύγιο» Πολάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε είναι πιθανό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιχειρήσει πιο εμφατικά να προσεγγίσει ψηφοφόρους από μία μεγαλύτερη «δεξαμενή» του Κέντρου.
Υπήρχε άλλωστε μία μερίδα ακόμη και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούσαν με τις πρακτικές Πολάκη και τον τρόπο με τον οποίο αποφάσιζε να παρέμβει και να σχολιάσει πολιτικές εξελίξεις ή δικαστικές αποφάσεις.
Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά, του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι συμφωνεί με τη διαφαινόμενη ρήξη Πολάκη με Τσίπρα.
Η νεα αναρτηση Πολακη
Την Κυριακή, σε νέα ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης επέλεξε να... πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, στρέφοντας τα «βέλη» του στη Σοφία Νικολάου, χωρίς να κάνει καμιά νέα αναφορά στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις οποίες θα αποπεμφθεί από τα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε αυτήν, ο πρώην τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην υποψήφια βουλευτή της ΝΔ, Σοφία Νικολάου, κατηγορώντας την για ζημία σε βάρος του Δημοσίου, έχοντας στο στόχαστρό του την αγορά ενός ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό. Παράλληλα, εύχεται καλή επιτυχία στον «φίλο και σύντροφο» Γιάννη Ραγκούση - ο οποίος στην πρώτη του ανακοίνωση με τα νέα του καθήκοντα βάλλει κατά του Πολάκη, με τον κ. Ραγκούση να υπενθυμίζεται πως αντικαθιστά τον Σφακιανό πολιτικό στη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας.
Ο κ. Πολάκης κλείνει την ανάρτησή του, λέγοντας πως «τα άλλα» θα συζητηθούν «στις συνεδριάσεις των οργάνων».

 
 
«Πυρ ομαδόν» από τα κόμματα
ΑΘΗΝΑ
Η προχθεσινή ανάρτηση Πολάκη, εκτός από τους εσωτερικούς τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αντιδράσεις και στην Αντιπολίτευση.
«Ο πολακισμός είναι το ανώτατο στάδιο ενός είδους πολιτικής, του συριζαϊσμού, που εμπνεύστηκε, εξέθρεψε και γιγάντωσε ο κ. Τσίπρας, καλύπτοντας συστηματικά τον κ. Πολάκη»: αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.Προχθες, η ΝΔ είχε ζητήσει την οριστική διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας τα εξής:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει διάφορα διαδικαστικά και επικοινωνιακά, σχετικά με τη ζημιά που υφίσταται, δεν βρίσκει όμως να πει ούτε μία κουβέντα για τις προγραφές και για την ουσία όσων απαράδεκτων είπε ο κ. Πολάκης» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Πειραιώς.
Για πρακτικές που «δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
«Σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και συμπληρώνει πως «για άλλη μια φορά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας.
Το ΚΚΕ σημείωσε πως  η αντιπαράθεση έχει λάθος στόχευση, υπογραμμίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο μένουν ατιμώρητες «οι κοινές αντιλαϊκές δεσμεύσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ». «Είναι πολύ βολική μια αντιπαράθεση που εντοπίζει το «βαθύ κράτος» σε κάποιους δημοσιογράφους και δικαστικούς κι όχι σε όσους έχουν τα «κλειδιά» της οικονομίας, με βάση τα οποία ελέγχουν και παρεμβαίνουν στους μηχανισμούς του κράτους, στα ΜΜΕ, στις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα δικά τους συμφέροντα» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την υπόθεση Πολάκη.
Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει το ΚΚΕ -και με δεδομένες τις πολιτικές διάφορες του κόμματος με τον συγκεκριμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, αναφέρεται ότι «η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία με αυτήν, είναι ενέργεια απαράδεκτη που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους».
Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25 σημειώνει μεταξύ άλλων μέσω του εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη, ότι ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Πολάκης ήταν γνωστός στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Το ίδιο γνωστή ήταν στον κ. Πολάκη και η ενσωμάτωση και παράδοση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ολιγαρχικό σύστημα μετά την συνθηκολόγηση το βράδυ της 5ης Ιουλίου του 15′. Ας μην κοροϊδεύομαστε», σημειώνει επιπροσθέτως.
 
Ποιους δημοσιογράφους και δικαστές στοχοποιεί
Απαντά στη Νικολάου, εύχεται «καλή επιτυχία» στον Ραγκούση ο Π. Πολάκης
ΑΘΗΝΑ
Η διπλή απάντηση της Σοφίας Νικολάου αφορά την ανάρτηση που έκανε ο Παύλος Πολάκης, με την οποία καταφέρεται εναντίον της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χωρίς να κάνει καμιά νέα αναφορά στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις οποίες θα αποπεμφθεί από τα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε αυτήν, ο πρώην τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην υποψήφια βουλευτή της ΝΔ, κατηγορώντας τη για ζημία σε βάρος του Δημοσίου, έχοντας στο στόχαστρό του την αγορά ενός ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό.
Παράλληλα, εύχεται καλή επιτυχία στον «φίλο και σύντροφο», Γιάννη Ραγκούση, ενώ κλείνει την ανάρτησή του, τονίζοντας πως «τα άλλα» θα συζητηθούν «στις συνεδριάσεις των οργάνων».
Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη αναφέρει:
Σε συνέχεια της ανάρτησης που έκανα την Παρασκευή  και επειδή ό,τι λέω, το πραγματοποιώ… Επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και «ξεπλένεται», κάτι που δεν πρόκειται να επιτρέψω καθώς το σκάνδαλο της ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ Νικολάου ήταν η πρώτη μεγάλη υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρηματος που αποκάλυψε ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ υπό την καθοδήγησή μου 3): Παρουσιάζω σήμερα ως ΠΡΩΗΝ Τομεάρχης Διαφάνειας (για να μην κατηγορηθώ ΚΑΙ για αντιποίηση αρχής…) το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου από τη Σοφία Νικολάου στο πιο ακριβό σημείο (οδός Καμελίων) της πιο ακριβής περιοχής της Αθήνας (Π. Ψυχικό). Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2021, δηλαδή λίγους μήνες μετά τις απευθείας αναθέσεις που έκανε η συγκεκριμένη κυρία ως Γ.Γ.Α.Π από 30-3-2020 έως 30-3-2021, οι οποίες ΖΗΜΙΩΣΑΝ το Δημόσιο κατά 2.000.000 ευρώ, η ίδια ΑΓΟΡΑΣΕ οικόπεδο 551τ.μ με ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 355,15 τ.μ (!!!) στο Παλαιό Ψυχικό, με αναγραφόμενο τίμημα συμβολαίου 850.000€ (φωτό 4, 5, 6, 7, 8, 9). Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς και τις εκτιμήσεις μεσιτών, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξία του συγκεκριμένου ακινήτου φθάνει το ποσό των 1.500.000 ευρώ!! Μετά την αγορά του ακινήτου, η Νικολάου προέβη σε ριζική, ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ, ανακαίνιση, που ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο ML (φωτό 10) και η οποία διήρκεσε περίπου 8 μήνες και κόστισε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 350.000 ευρώ (1.000€/ τ.μ), όπως επιβεβαιώνουν και οι περίοικοι (ακόμα και το Π. Ψυχικό μας βοηθούσε για να απαλλαγούμε από τη συμμορία της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ…) !!! Το μόνο σίγουρο είναι πως από το μισθό της γενικής γραμματεως αυτή η αγορά και ανακαίνιση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!Καλή Σαρακοστή σε όλους! Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα φίλε και σύντροφε Γιάννη Ραγκούση. (…Για τα άλλα στις συνεδριάσεις των οργάνων).
ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ
«Ξαναχτυπά» με νέα ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης. Ο πρώην αν. υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ βλέπει «βαθύ κράτος» και βάζει στο στόχαστρό του, δημοσιογράφους, μέλη του δικαστικού σώματος και της διοίκησης της ΑΑΔΕ, αλλά και τραπεζικά στελέχη της χώρας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δε διστάζει μάλιστα να παραθέσει ονόματα και φωτογραφικό υλικό, με ειδική μνεία σε «13 δικαστές που δίκασαν τον Νίκο Παππά» στην υπόθεση με την τηλεοπτικές άδειες.
Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκης προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ η οποία εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για εποχές της «κάτω πλατείας».
Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:
ΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ»…..Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!
Νομίζω κατάλαβαν οι περισσότεροι πλέον αυτά που φωνάζω από το 2016....
-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππά που κατάργησε η ΝΔ. Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ, τα λεφτά πίσω!!
-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστών με παραγωγή 500 δικαστών τον χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια, ενοποίηση προανάκρισης με κύρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος, όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.
-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή, ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικών και στις εφορείες!
-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τράπεζες, με κατάργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικών!
Κατάργηση πτωχευτικού Μητσοτάκη, νέος νόμος Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες, με μετατροπή των κόκκινων δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ
Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσήδων και μεγαλοοφειλετών (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ όπως πρώτο Φλέμα κλπ κλπ)
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!».
Στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης στοχοποιεί τους δημοσιογράφους: Νίκο Χατζηνικολάου, Δημήτρη Οικονόμου, Σία Κοσιώνη, Δημήτρη Καμπουράκη, Άρη Πορτοσάλτε, Γιώργο Αυτιά, Αντώνη Σρόιτερ, Νίκο Στραβελάκη, Τάκη Χατζή, Θανάση Μαυρίδη, Νίκο Ευαγγελάτο, Τατιάνα Στεφανίδου, Γιώργο Παπαδάκη, Αλέξη Παπαχελά και Κώστα Παπαχλιμίντζο.
Επίσης, ο Παύλος Πολάκης στοχοποει τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, τους τραπεζίτες Χρήστο Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Παύλο Μυλωνά (Εθνική Τράπεζα), Βασίλη Ψάλτη (Alpha Bank), Φωκίωνα Καραβία (Eurobank).
Ακόμη στοχοποιεί τους 13 δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου: Ανθή Γκάμαρη, Μυρσίνη Παπαχίου, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, Δήμητρα Ζώη, Ελένη Κατσούλη, Μαρουλιώ Απέργη, Γεωργία Καγτσιμαγκλή, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Μιχαήλ Πικραμένος, Μαρία Σωτηροπούλου, Ρωξάνη Γιαννουλάτου, Σταυρούλα Κτιστάκη και Κασσιανή Μαρίνου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass