Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2023 9:25

Αίρεται η ασυλία του Π. Πολάκη

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής με 157 ψήφους υπέρ, 12 «παρών» και 2 κατά, για υπόθεση εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Από την ψηφοφορία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Η Ολομέλεια τάχθηκε κατά της άρσης ασυλίας του Βασίλη Κικίλια, του Θάνου Πλεύρη και του Χριστόφορου Μπουτσικάκη.

 

Νέος διοικητής του ΟΠΕΚΑ ο Κων. Γλούμης Ατσαλάκης

Mετά την αποχώρηση της κ. Ξένιας Παπασταύρου από τη θέση της διοικήτριας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), τη θέση του διοικητή αναλαμβάνει ο κ. Κωνσταντίνος Γλούμης- Ατσαλάκης, με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου. Ο κ. Γλούμης-Ατσαλάκης είναι δικηγόρος Αθηνών και έχει σπουδάσει στην Ελλάδα και στο Βέλγιο (Νομική Αθηνών και Κολλέγιο της Ευρώπης). Έχει εργαστεί σε μεγάλες δικηγορικές εταιρίες, καθώς και στον ΟΟΣΑ, ως εθνικός νομικός εμπειρογνώμονας. Εξειδικεύεται στο δημόσιο και ενωσιακό δίκαιο και έχει χειριστεί μεγάλες υποθέσεις δικαίου ανταγωνισμού, δημοσίων συμβάσεων και ενέργειας. Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχοντας ήδη τελέσει, τα τελευταία 3,5 έτη, διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διοίκησης, πρόνοιας, επιδομάτων και κοινωνικών υπηρεσιών.

 

Εγκαινιάστηκε ο «Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας»

Στην πλατφόρμα «Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας» (https://portal. isotita.telenavis.com/) αναρτήθηκαν οι πρώτες εκδηλώσεις, εγκαινιάζοντας και τυπικά τη λειτουργία του. Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του, ο «Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας» εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών οι οποίες αφορούν αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση των στόχων του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΕΣΔΙΦ 2021-2025)». Οι στόχοι αυτοί είναι: α) η πρόληψη και καταπολέμηση έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, β) η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας, γ) η ισότιμη συμμετοχή γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων και σε ηγετικούς ρόλους και δ) η ενσωμάτωση διάστασης του φύλου σε τομεακές πολιτικές.
Ο «Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας» επικεντρώνεται στη διάδοση των εκδηλώσεων και δράσεων των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας (ΔΕΠΙΣ), των Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας (ΠΕΠΙΣ) και των Επιτροπών Ισότητας Φύλου των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΕΙΦ ΑΕΙ), προς όλους τους πολίτες και τους φορείς. Ουσιαστικά, αποτελεί έναν διαδικτυακό κόμβο επικοινωνίας και πληροφόρησης, όπου οι εμπλεκόμενοι φορείς μπορούν να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τις επικείμενες δράσεις τους που αφορούν σε θέματα ισότητας, αλλά και να ενημερώνονται συγκεντρωτικά για τις κατά τόπους εκδηλώσεις.

 

Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση της Ρ. Πισπιρίγκου
ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΔ

Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου με απόφαση που έλαβε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενόψει της συμπλήρωσης, στις αρχές Απριλίου, 12 μηνών προσωρινής κράτησης για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η 34χρονη, η οποία δικάζεται για τον θάνατο, αλλά και την απόπειρα που έκανε σε βάρος της ζωής της πρωτότοκης κόρης της, θα πρέπει να παραμείνει στην φυλακή, αποδεχόμενο ανάλογη εισαγγελική πρόταση.
Κατά την εισαγγελική λειτουργό, η κατηγορουμένη δικάζεται για αδίκημα που προβλέπει ποινή μέχρι και ισόβιας κάθειρξης και ως εκ τούτου η προσωρινή κράτηση μπορεί να παραταθεί μέχρι και το ανώτατο όριο των 18 μηνών που προβλέπει ο νόμος.
Σημειώνεται, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κριθεί προφυλακιστέα στις 4 Απριλίου μετά την απολογία της για την ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας. Στην πορεία τής ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη και για την απόπειρα σε βάρος του παιδιού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass