Παγκόσμια η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2022 10:48

ΑΘΗΝΑ
Oι προκλήσεις από την κλιματική αλλαγή και η εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και για την επίτευξη του στόχου μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2050 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου του

πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, Τζον Κέρι.
«Είναι μεγάλη μας χαρά που σας υποδεχόμαστε στην Ελλάδα. Είναι μεγάλο προνόμιο ότι είμαστε σε θέση να συζητάμε μαζί σας για τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε σχέση με την ενέργεια, την βιοποικιλότητα, την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά την έναρξη της συνάντησης.
«Γνωρίζετε πόσο αφοσιωμένη είναι η Ελλάδα στη συγκεκριμένη ατζέντα και πόσο μεγάλη πρόοδο έχουμε σημειώσει σε πολυάριθμα μέτωπα τα τελευταία τρία χρόνια. Θα ήθελα ιδιαίτερα να επισημάνω την ταχύτατη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μας μείγμα. Σκοπεύουμε να προσθέσουμε 2 γιγαβάτ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μόνο μέσα στο 2022. Και αυτό μας κατατάσσει στους πρωτοπόρους της Ευρώπης σε αυτό το μέτωπο», πρόσθεσε.
Τη συζήτηση απασχόλησε ιδιαίτερα η προετοιμασία της διοργάνωσης της Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Conference» το 2024 στην Ελλάδα.
Αναφερόμενος στη σημασία της Διάσκεψης, ο Τζον Κέρι δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει τη Διάσκεψη «Our Ocean Conference» το 2024. Πολλοί δεν συνειδητοποιούν τη σύνδεση μεταξύ ωκεανών και κλιματικής κρίσης. Δεν μπορεί να λύσει κανείς το ζήτημα της κλιματικής κρίσης, χωρίς να συνυπολογίζει τι συμβαίνει στους ωκεανούς. Και το αντίστροφο. Δεν μπορεί να επιλύσει κανείς τα προβλήματα που σχετίζονται με τους ωκεανούς χωρίς να δοθεί η δέουσα προσοχή στην κλιματική κρίση, γιατί τα επίπεδα οξύτητας των ωκεανών μεταβάλλονται δραματικά».
«Με το 90% της θέρμανσης να καταλήγει στον ωκεανό, έχει τεράστια επίδραση σε φαινόμενα όπως στις πλημμύρες, στην ένταση των καταιγίδων αλλά και στις καιρικές συνθήκες. Είμαστε μαζί σε αυτό. Το γεγονός ότι η Ελλάδα, με την εκπληκτική ναυτιλία της αλλά και τη θαλάσσια ιστορία της, θα αναλάβει τα ηνία μετά τον Παναμά είναι μια απολύτως λογική επιλογή. Επομένως, αυτό θα είναι ένα σπουδαίο βήμα», συμπλήρωσε.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κέρι για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας για την «πράσινη» μετάβαση και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ιδίως στον τομέα της ναυτιλίας, ενόψει και της συμμετοχής τους στην επερχόμενη Σύνοδο COP27 στην Αίγυπτο το Νοέμβριο.
Κατά την συνάντηση, τονίστηκε επίσης η προτεραιότητα που δίνουν οι δύο χώρες στην προώθηση φιλόδοξων αλλά και ταυτόχρονα εφικτών λύσεων για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass