Reuters:

Ηρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2022 9:10

Με μια περιεκτική ανάλυση των πεπραγμένων των τελευταίων τριών περίπου ετών στην ελληνική πραγματικότητα, το Πρακτορείο Reuters προειδοποιεί πως οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν ξανά ανησυχία.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του άρθρου, Hugo Dixon, έχουν περάσει μόλις λίγα χρόνια από τότε που το «επεισόδιο του Grexit» έλαβε τέλος. Τώρα, όμως, οι πιστωτές, οι επενδυτές και οι σύμμαχοι της Ελλάδας πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν ξανά για τη χώρα. Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που ξέσπασε λίγο πριν τα μέσα Αυγούστου απειλεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και προμηνύει παρατεταμένη πολιτική αστάθεια.
Το πρακτορείο επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για επανάληψη της κρίσης που απείλησε να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, ωστόσο το υψηλό έλλειμμα και το υψηλό χρέος του κράτους –που αποτελεί το 189% του ΑΕΠ– συνιστούν αιτίες ανησυχίας σε μια περίοδο ραγδαίας αύξησης των τιμών της ενέργειας και αύξησης των επιτοκίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass