Στο Δημόσιο οι εγκαυματίες, στο Yπουργείο Περιβάλλοντος οι δασικές υπηρεσίες

Μέτρα για πυρόπληκτους εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές

Δημοσίευση: 15 Αυγ 2021 9:10

Οι δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας μεταφέρονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα έκτακτα μέτρα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και στήριξης των πυρόπληκτων από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με την ΠΝΠ, η μεταφορά αρμοδιοτήτων γίνεται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, προσωπικού, οργανικών θέσεων και υλικοτεχνικής υποδομής, και λειτουργούν εφεξής ως περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου.


Ως εκ τούτου, το τακτικό προσωπικό των σχετικών οργανικών μονάδων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθίσταται αυτοδίκαια προσωπικό του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Το προσωπικό που μεταφέρεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθορίζεται με διαπιστωτικές πράξεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, που εκδίδονται μέσα σε προθεσμία ενός μηνός.
Ακολούθως, με διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το προσωπικό αυτό κατατάσσεται σε ισάριθμες θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου ή ειδικότητας των υπηρεσιών του υπουργείου. Μισθολογικές διαφορές και επιδόματα, που ελάμβανε το μεταφερόμενο προσωπικό, εξακολουθούν να διατηρούνται, ως προσωπική διαφορά. Ο χρόνος προϋπηρεσίας του αναγνωρίζεται για όλες τις υπηρεσιακές και μισθολογικές συνέπειες.
Στο ίδιο υπουργείο μεταφέρονται, επίσης, οι συμβασιούχοι, η οργάνωση, ο εξοπλισμός, οι υποδομές και τα οχήματα των καταργούμενων υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΙ ΕΓΚΑΥΜΑΤΙΕΣ
Με άλλο άρθρο της ΠΝΠ, αποκτούν δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι πυρόπληκτοι οι οποίοι κατά τις πυρκαγιές του Ιουλίου/Αυγούστου 2021 υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ ή για τα οποία προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. Σε περίπτωση που, για λόγους υγείας, δεν είναι δυνατός ο διορισμός τους, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον/στη σύζυγο, ή στο πρόσωπο με το οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ή σε ένα τέκνο τους.
ΓΙΑ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Όσον αφορά στα πληγέντα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, προβλέπονται ρυθμίσεις για τη στέγαση, σίτιση και τις μετεγγραφές φοιτητών, η επέκταση του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», αλλά και παράταση της προθεσμίας για την ορκωμοσία – ανάληψη υπηρεσίας νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2020-2021. Ειδικότερα:
– Για όσους φοιτητές επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές προβλέπεται ότι α) λαμβάνεται υπ’όψιν η ιδιότητα του πληγέντος στις αιτήσεις για στέγαση σε φοιτητικές εστίες και σίτιση στις λέσχες, παράλληλα με τις άλλες κατηγορίες δικαιούχων και β) μπορούν να υποβάλουν αίτησή μετεγγραφής τους, εφόσον φοιτούν και δεν έχουν υπερβεί τα υποχρεωτικά εξάμηνα φοίτησης για τη λήψη πτυχίου ή εφόσον εισαχθούν το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) της χώρας, στην πλησιέστερη στην κύρια κατοικία των ιδίων ή συγγενών τους αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι. υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν το ακαδημαϊκό κριτήριο της βάσης μετεγγραφής. Διαφορετικά, οι φοιτητές αυτοί δύνανται να υποβάλλουν αίτηση μετακίνησης σε Τμήμα του ίδιου επιστημονικού πεδίου για το οποίο συγκεντρώνουν τα μόρια της βάσης εισαγωγής κατά το έτος έγγραφής τους στο Τμήμα προέλευσης. Η μετεγγραφή ή μετακίνηση γίνεται καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφομένων ή μετακινουμένων.
– Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» σε μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και καταρτιζόμενους, καθώς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού-Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.
– Παρατείνεται μέχρι τις 23 Αυγούστου 2021 η προθεσμία για την ορκωμοσία – ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2020-2021, ενώ ειδικά για τους πληγέντες νεοδιοριζόμενους η κύρια κατοικία των οποίων βρίσκεται στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την 31η Αυγούστου 2021.
ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΕ ΔΑΣΑΚΙ
Δύο γεμάτα γκαζάκια, τοποθετημένα κάτω από μαξιλάρι στη βάση ενός πεύκου, εντόπισε η περιπολία της ομάδας Εθελοντών Δασοφύλαξης της Αργυρούπολης, σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου. Όπως αναφέρει «μετά τον φακό και γκαζάκια με στόχο προφανή. Είναι απίστευτο αυτό που βιώνουμε και ευχαριστώ τους εθελοντές φύλακες τους Υμηττού μας που αγρυπνούν 24 ώρες το 24ωρο απέναντι στους αλήτες που βάλθηκαν να μας κάψουν». Σύμφωνα με τον ίδιο, «τον μηχανισμό παρέλαβε η ασφάλεια και φυσικά τόσο ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης όσο και όλες οι εθελοντικές ομάδων των 11 Δήμων του ΣΠΑΥ βρισκόμαστε σε συναγερμό».

 

Σακελλαροπούλου σε Μπένο:  Eχετε την αμέριστη στήριξή μου

Επικοινωνία με τον επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας Σταύρο Μπένο, είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε στον Στ. Μπένο «την αμέριστη υποστήριξή της στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει», σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Προεδρίας. Επιπλέον, «συζήτησε μαζί του για την επόμενη ημέρα και τα σχέδια ανάπλασης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass