Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2021 9:30

Δεκτή η παραίτηση Μπαλάσκα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων έκανε δεκτή την παραίτηση του πρώην μέλους της, Σταύρου Μπαλάσκα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, έπειτα από συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου την Τρίτη, η παραίτηση του Σταύρου Μπαλάσκα, η οποία και γνωστοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 24 Ιουνίου, έγινε αποδεκτή.


Θυμίζουμε πως ο πρώην συνδικαλιστής της αστυνομίας δήλωνε σε επιστολή παραίτησης προς την ΠΟΑΣΥ, απηυδησμένος και αηδιασμένος από την διοίκηση της ομοσπονδίας.
Ο Σταύρος Μπαλάσκας βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης κριτικής, έπειτα από τις δηλώσεις του για τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της Καρολάιν, στην πολύκροτη υπόθεση των Γλυκών Νερών. Σημειώνεται πως σε βάρος του αστυνομικού έχει διαταχθεί ΕΔΕ αναφορικά με τις δηλώσεις αυτές, με πρωτοβουλία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Ηλικιωμένη με άνοια ζούσε δίπλα στον νεκρό αδερφό της

Ένα τραγικό περιστατικό, αποκαλύφθηκε πίσω από κλειστή πόρτα διαμερίσματος στην οδό Λεωνίδου στο κέντρο της Λαμίας χθες το μεσημέρι
Ένας 83χρονος είχε χάσει τη ζωή του και η 80χρονη με άνοια αδερφή του με την οποία συγκατοικούσε, δεν καταλάβαινε τι είχε συμβεί ώστε να ειδοποιήσει τους συγγενείς τους.
Από το διαμέρισμα αναδυόταν μια βαριά μυρωδιά που ανησύχησε τους γείτονες οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Τελικά όταν έφτασαν στο διαμέρισμα αντίκρισαν την 80χρονη που δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον και τον 83χρονο νεκρό σε προχωρημένη σήψη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η μικρότερη αδερφή τους που τους φρόντιζε και διαμένει σε διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία σε άλλο όροφο, τους είδε για τελευταία φορά το Σάββατο (26/6). Σοβαροί προσωπικοί λόγοι την υποχρέωσαν να μείνει μακριά τους για το επόμενο 48ωρο, διάστημα που ο αδερφός της, που αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας, φαίνεται να κατέληξε.
Δυστυχώς η αδερφή τους που πάσχει από άνοια δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί ή να ειδοποιήσει κάποιον και έμεινε χωρίς να τον γνωρίζει με το νεκρό άντρα.
Με μέριμνα της Αστυνομίας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας για παροχή βοήθειας.

 

Προφυλακιστέος ο κληρικός που καταγγέλλεται για βιασμό ανήλικης

Στις Φυλακές Τρίπολης οδηγείται ο 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά στο παρελθόν δύο ανήλικα κορίτσια και κατείχε πορνογραφικό υλικό.
Με βούλευμά του, το Δικαστικό Συμβούλιο Αγρινίου απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου του για ακύρωση της προδικασίας.
Ο ιερέας, σε βάρος του οποίου υπάρχουν και σοβαρές καταγγελίες για βιασμό ανήλικης, οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο στις 10 το πρωί και υπέβαλε απολογητικό υπόμνημα χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα. Ο κληρικός, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αρνείται τις κατηγορίες ωστόσο οι αρμόδιοι έκριναν ότι συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης του και η κύρια ανάκριση θα συνεχιστεί μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος.
Σε βάρος του 49χρονου ιερέα, έγινε μήνυση από δυο αδελφές -που σήμερα είναι 27 και 22 ετών- για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν ανήλικες.
Η δικηγόρος των δύο κοριτσιών έξω από το δικαστήριο δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και εξέφρασε την ελπίδα αυτή η υπόθεση να γίνει αφορμή για να ανοίξουν κι άλλα στόματα.
Ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε και χθες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου για να συμπαρασταθούν στις δύο αδελφές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύλληψη του ιερέα οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στη ντουλάπα μια 19χρονη ,η οποία φαίνεται ότι διέμενε στο σπίτι του κληρικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass