Νέα ενίσχυση πληττόμενων επιχειρήσεων

ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2021 9:40

ΑΘΗΝΑ
Ο Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε την ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.


Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους κλάδους που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα υλοποιηθούν μέτρα ύψους 4,5 δις ευρώ. Αυτό θα γίνει μέσω του προγράμματος «Γέφυρα» αλλά και με κάλυψη τμήματος πάγιων δαπανών.
Ο υπουργός απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με την οικονομική ετοιμότητα της κυβέρνησης σε περίπτωση που έχουμε τέταρτο κύμα του ιού το φθινόπωρο. «Είμαστε έτοιμοι και για το πιο ακραίο σενάριο. Έχουμε ενισχύσει στα δύο χρόνια το ταμείο της χώρας με 41 δισ. ευρώ», ήταν τα λόγια του.
ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε και για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που προτείνει η κυβέρνηση. Τόνισε ότι ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος. Μάλιστα, ο υπουργός εξήγησε πώς θα λειτουργεί το νέο ασφαλιστικό για τους νέους.
«Αυτήν τη στιγμή οι νυν εργαζόμενοι με τις εισφορές τους πληρώνουν τους νυν συνταξιούχους. Η κυβέρνηση έρχεται και προτείνει σε ένα κομμάτι των συντάξεων, στις επικουρικές, και μόνο για τους νέους εργαζόμενους (από το 2022) να δημιουργήσουν τον δικό τους “κουμπαρά”.
Θα εξασφαλίζονται έτσι υψηλότερες συντάξεις, όπως αποδεικνύεται παγκοσμίως, για τους νέους ασφαλισμένους», σημείωσε σχετικά ο κ. Σταϊκούρας. «Απαιτείται ασφαλιστική μεταρρύθμιση με ασφάλεια για τους νυν συνταξιούχους», πρόσθεσε σχετικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass