Εξιτήριο για επτά μητροπολίτες

…Και στο Δρομοκαΐτειο ο πρώην ιερομόναχος - Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2021 9:25

ΑΘΗΝΑ
Εξιτήρια έλαβαν οι επτά μητροπολίτες από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και ΚΑΤ, όπου είχαν μεταφερθεί μετά τον τραυματισμό τους από την επίθεση με καυστικό υγρό.


Για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του ΚΑΤ παρέμεινε ο αρχιμανδρίτης-γραμματέας Συνοδικού, ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας.

 

ΗΠΙΑ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΟΥΣ ΓΙΑ 4 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ
Ειδικότερα, οι μητροπολίτες Γουμενίσσης, Κηφισίας, Δρυινουπόλεως-Κονίτσης και Κασσανδρείας, που διακομίστηκαν προχθες με ΕΚΑΒ από το Λαϊκό Νοσοκομείο στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν τη δέουσα αγωγή, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου.
Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα, για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή. Θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση του μητροπολίτη Κηφισίας το Σάββατο 26 Ιουνίου.


ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
Εν τω μεταξύ ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του 37χρονου πρώην ιερέα, ο οποίος πέταξε προχθες βιτριόλι σε Μητροπολίτες.
«Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου» είπε εξερχόμενος της Εισαγγελίας o καθαιρεθείς ιερέας. Για την πράξη του παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.
Νωρίτερα χθες είχε μεταφερθεί στην Ευελπίδων χωρίς ράσα, καθώς έχει καθαιρεθεί. Το πρωί είχε μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο όπου ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις.
Nα σημειωθεί ότι ο συνήγορος του 37χρονου δηλώνει ότι θα ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης γιατί ο ίδιος επικαλείται σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.
Ο ιερομόναχος που το παρελθόν του κάθε άλλο παρά ταιριάζει στις επιταγές της θρησκείας, ισχυρίζεται ότι ναι μεν είχε μαζί του τα μπουκάλια με βιτριόλι αλλά δεν ήξερε ότι θα προκαλέσει κακό αν πετούσε καυστικό υγρό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass