Ιερομόναχος με βιτριόλι!

ΔΙΚΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ «ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ» 7 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - Θ. ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ: ΤΟΥΣ ΕΡΑΝΕ ΜΕ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2021 11:12

ΑΘΗΝΑ
Επίθεση με καυστικό υγρό από ιερέα που δικαζόταν για καθαίρεση δέχθηκαν Μητροπολίτες και ένας φύλακας της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι.


Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ο συγκεκριμένος ιερέας δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών. Το συνοδικό δικαστήριο που ήταν σε εξέλιξη, θα αποφάσιζε την καθαίρεση του ιερέα ο οποίος υπάγεται στη Μονή Βέροιας και Ναούσης.
Οι έξι Μητροπολίτες αποτελούσαν τη σύνθεση Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο εξέταζε την υπόθεση. Πρόκειται για μια διαδικασία παράλληλη με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο που είχε ξεκινήσει χθες.
Όπως φαίνεται είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού – το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να δουν αν πρόκειται για βιτριόλι ή κάποιο άλλο υγρό.
Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.
Επικράτησε πανικός, όμως ο δράστης δεν κατόρθωσε να διαφύγει, αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.
Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει οδηγηθεί ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη μετά την επίθεσή του με καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε ένα αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμπος, ο οποίος αρχικά υπηρετούσε στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας κοντά στην πόλη της Βέροιας. Ωστόσο υπήρξαν παράπονα από τους πιστούς για τη συμπεριφορά του και έτσι μετατέθηκε στο Καλοχώρι Ημαθίας όπου και υπηρετούσε μέχρι τη σύλληψή του για κατοχή 1,8 γραμμαρίου κοκκαϊνης το 2018. Τότε παύθηκε από τα καθήκοντά του και η υπόθεση πήρε την νομική οδό. Το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο που συνεδρίαζε χθες θα αποφάσιζε την επικύρωση της καθαίρεσής του. Ο Ιερομόναχος διατηρεί σελίδα στο Facebook, και είχε χειροτονηθεί από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

 

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του ανέφερε:
“Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν με ταχύτητα και αποφύγαμε τα χειρότερα. Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστεί. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία”, είπε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος.
Και συνέχισε: “Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημά του. Και πάνω στην απελπισία του, στην εκδικητικότητά του, είχε εφοδιαστεί με καυστικό υγρό και έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. Επτά πρόσωπα είναι αυτά που έχουν πάθει εγκαύματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα βίας”.

 

ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ: ΤΟΥΣ ΕΡΑΝΕ ΜΕ… ΒΙΤΡΙΟΛΙ
«Σηκώθηκε ξαφνικά στην αίθουσα κρατώντας ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό, βιτριόλι όπως μάθαμε μετά και άρχισε να ραίνει την έδρα του Δικαστηρίου. Δεν είχε ακροατήριο, δεν είχε κόσμο δεν προβλέπεται από τη διαδικασία.  Τους έρανε με βιτριόλι…» τονίζει στην «Ε» ο Λαρισαίος δικηγόρος Θωμάς Παπαλιάγκας που έζησε χθες τα πρωτοφανή γεγονότα στο Συνοδικό Δικαστήριο  που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη.
Ο κ. Παπαλιάγκας βρισκόταν στη Μονή αναμένοντας να εκδικασθεί υπόθεση που αφορούσε στη Μητρόπολη Καρδίτσης και Φαναριοφερσάλων εκπροσωπώντας εντολέα του στη δεύτερη υπόθεση του πινακίου καθώς η πρώτη αφορούσε τον 37χρονο ιερομόναχο της Μητρόπολης Βέροιας και πρωταγωνιστή των χθεσινών επεισοδίων.
«Η πρώτη υπόθεση ήταν η δική του και η δεύτερη η δική μας» σημειώνει ο κ. Παπαλιάγκας για να διευκρινίσει ότι «ο ιερομόναχος είχε κάνει έφεση σε απόφαση πρωτόδικου δικαστηρίου που τον καθαιρούσε.
Στο πλαίσιο αυτό  κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης και είδαμε που επανήλθε το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο μετά από διάσκεψη.
Εκτιμά πως μάλλον ήταν απορριπτική η απόφαση και τον είδαμε πως σηκώθηκε ξαφνικά στην αίθουσα κρατώντας ένα μπουκάλι, με καυστικό υγρό, βιτριόλι όπως μάθαμε μετά και άρχισε να ραίνει την έδρα του Δικαστηρίου. Δεν είχε ακροατήριο, δεν είχε κόσμο στην αίθουσα δεν προβλέπεται από τη διαδικασία.  Τους έρανε με βιτριόλι…».
Στην αρχή δεν καταλάβαμε πως ήταν καυστικό υγρό. Μετά άρχισαν να φωνάζουν και να φεύγουν τρέχοντας οι παρευρισκόμενοι μεταξύ των οποίων και τρεις συνάδελφοί μου δικηγόροι,  υπερασπιστές του ιερομόναχου. Μετά είδαμε το καυστικό υγρό να τρυπάει τα ράσα και τα ρούχα, όπως το κοστούμι του συναδέλφου. Στη συνέχεια ήρθε το ασθενοφόρο ενώ συνελήφθη ο ιερομόναχος» καταλήγει ο κ.Παπαλιάγκας που με την ευκαιρία σημειώνει πως «η εκκλησιαστική νομοθεσία χρειάζεται οπωσδήποτε εκσυγχρονισμό και θα πρέπει γίνει σύμφωνη και με τις διεθνείς συμβάσεις και με το σύνταγμα γιατί τα δικαιώματα του κατηγορουμένου είναι περισταλμένα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass