ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:

Η κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα για υποβάθμιση του περιβάλλοντος

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2020 16:41

ΑΘΗΝΑ
Η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στη Βουλή αναφέρθηκε στο θέμα της επετείου της Marfin και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να βρεθούν οι δράστες και να διαλευκανθεί η υπόθεση.


«Τρεις άνθρωποι ξεκίνησαν το πρωί να πάνε στη δουλειά τους και δεν γύρισαν ποτέ, χάθηκαν για πάντα θυσία στον βωμό της τυφλής βίας και της μισαλλοδοξίας» σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά ξεκινώντας την τοποθέτησή της στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος στη Βουλή.
«10 χρόνια μετά δεν φτάνει κύριε πρωθυπουργέ να μην οδηγηθεί αυτή η τραγωδία στη λήθη δεν φτάνει το ποτέ πια όσο κι αν συμφωνούμε με όλα αυτά χρειάζεται να βρεθούν οι δράστες να διελευκανθεί η υπόθεση με αυτό τον τρόπο θα υπερασπιστούμε πραγματικά την τιμή της Δημοκρατίας», πρόσθεσε. Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει από τη Βουλή τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα της πυρκαγιάς στη Marfin.
Όσον αφορά το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι ανοίγει κερκόπορτα για βλαπτικές χρήσεις και σήμερα αποδεικνύεται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ενδιαφέρεται για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς για αυτήν, η πράσινη ανάπτυξη είναι λόγια χωρίς περιεχόμενο είναι γράμμα κενό. Ακόμα η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία με το νομοσχέδιό της αντιστρατεύεται στην πράξη την ενεργειακή δημοκρατία καθώς το νομοσχέδιο επιστρέφει σε συγκεντρωτικές υδροκέφαλες λειτουργίες, απαξιώνοντας την αποκέντρωση και τις τοπικές κοινωνίες. Ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του για το νομοσχέδιο έκανε λόγο για ανάγκη ανάπτυξης, αλλά με περιβαλλοντικό πρόσημο.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι απειλείται ο φυσικός πλούτος της χώρας, καθώς δεν διασφαλίζεται η προστασία στους πυρήνες των περιοχών natura και ανοίγονται παράθυρα σε βλαπτικές χρήσεις και δραστηριότητες. Η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο και για την συνολική λογική που το διέπει και για τις επικίνδυνες διατάξεις του.
Η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ακόμη ότι το νομοσχέδιο είναι μνημείο κοντόφθαλμης και υπερσυντηρητικής αντίληψης για το αύριο και ότι το κόμμα της είναι απέναντι, γιατί αντίπαλος του Κινήματος Αλλαγής είναι οι συντηρητικές πολιτικές στην οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass