Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2020 18:12

Κινητοποιούνται για να μην απολυθούν 5.500 συμβασιούχοι του Δημοσίου

ΑΘΗΝΑ

 Κινητοποίηση διοργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 που εργάζονται σε υπηρεσίες του δημοσίου τομέα.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, σημειώνουν: «Από τα τέλη Γενάρη ΑΠΟΛΥΟΜΑΣΤΕ σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυβέρνησης μέσω του κ. Μηταράκη και αποφασίσαμε κλιμάκωση του αγώνα μας για ανανέωση της σύμβασής μας, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Εδώ και δύο μήνες οι εργαζόμενοι μέσω του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις ενόψει της λήξης των συμβάσεών μας».

* * *

ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τρείς μετανάστες στο νοσοκομείο μετά από καυγά

ΑΘΗΝΑ

Ένας 20χρονος Αφρικανός νοσηλεύεται από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, σε κρίσιμη κατάσταση, με μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Ο 20χρονος, ο οποίος έχει ζητήσει άσυλο, τραυματίστηκε από 27χρονο Αφγανό που έχει συλληφθεί όταν επισκέφθηκε τον καταυλισμό της Μόριας για να δει ομοεθνείς του που διαμένουν εκεί. Σημειώνεται ότι ο Αφρικανός διέμενε σε δομή στην πόλη της Μυτιλήνης ως μέλος ευάλωτης κατηγορίας αιτούντα άσυλο. Και αυτό γιατί είναι διασωθείς ναυαγίου βάρκας, με την οποία ήρθε τον περασμένο Ιούνιο.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται, επίσης, άλλοι δύο άλλοι Αφρικανοί, που τραυματίσθηκαν από τον ίδιο Αφγανό, των οποίων η κατάσταση της υγείας είναι καλύτερη. Και οι τρεις Αφρικανοί αντιστάθηκαν όταν ο Αφγανός αποπειράθηκε να τους πάρει τα κινητά τηλέφωνα που είχαν. Αποτέλεσμα του συγκεκριμένου συμβάντος ήταν και οι συγκρούσεις μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών το πρωί της περασμένης Παρασκευής, 3 Ιανουαρίου, έξω από το ΚΥΤ της Μόριας, οι οποίες και αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομία με τη χρήση χημικών.

 

* * *

Σοβαρή αλλά σταθερή η υγεία Ανδρέα Μικρούτσικου

ΑΘΗΝΑ

Το νεότερο ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε σήμερα από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο μιλά για σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση του παρουσιαστή.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος συνεχίζει να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με την κατάστασή του να είναι σοβαρή αλλά σταθερή σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε. Χαρακτηριστικά αναφέρει: "Ανακοινώνεται, ότι ο ασθενής κ. Ανδρέας Μικρούτσικος παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εμφραγμάτων της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση. Θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση μετά την πάροδο 24ώρου".

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος μπήκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο, την Παρασκευή το απόγευμα στη Μονάδα Εμφραγμάτων της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής και από εκείνη τη στιγμή συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή.

Η κόρη της Σοφίας Βόσσου, Ερασμία Μάνου μίλησε σήμερα το πρωί στην κάμερα του "Happy Day" «Περάσαμε λίγο την αγωνία μας, δόξα τω Θεό όμως, όλα είναι μία χαρά πλέον. Είναι καλά, είναι εκτός εντατικής και δόξα τω Θεό είναι όλα καλά, δηλαδή δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Σίγουρα θα μείνει κάποιες μέρες στο νοσοκομείο, για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να επανέλθει ο οργανισμός πλήρως στην αρχική του κατάσταση, οπότε ξεπεράστηκε κάθε κίνδυνος, είναι όλα καλά. Το πεντάλεπτο που μου αναλογούσε, πήγα και τον είδα λίγο. Είμαστε κοντά του όλοι, ο γιος του και είμαστε χαρούμενοι, γιατί ξεπέρασε κάθε κίνδυνο".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass