Ικανοποίηση μετά το πάγωμα προστίμου της ΣΕΚΑΠ

• Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 17 Ιανουαρίου 2018

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2017 15:55

ΑΘΗΝΑ

Ανακούφιση- έστω και προσωρινή- για την ΣΕΚΑΠ και τους εργαζόμενους στην ακριτική επιχείρηση, μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Κομοτηνής που αναστέλλει την εκτέλεση του τελωνειακού προστίμου σε βάρος της ΣΕΚΑΠ για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2008.

Η οριστική απόφαση αναφορικά με το επίμαχο πρόστιμο στη ΣΕΚΑΠ, θα ληφθεί στις 17 Ιανουαρίου του 2018.
Το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής αναστολής του προστίμου συζητήθηκε την Παρασκευή στο διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής, στο οποίο προσέφυγε η εταιρία για να άρει το αδιέξοδο, μετά την απόρριψη από το Εφετείο Κομοτηνής της προσφυγής της εταιρίας κατά του προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ για φορολογικές παραβάσεις του 2009, καθώς και της απόφασης των Τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης να μπλοκάρουν ουσιαστικά τις πωλήσεις προϊόντων. Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας είχε αποφασίσει την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας- πληρωμών της εταιρίας.
Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε ως Νομικό- Ειδικό Σύμβουλο της εταιρίας, για τον χειρισμό όλων των σχετικών θεμάτων με την διαδικασία της πτώχευσης, τον Σεραφείμ Σωτηριάδη, ιδρυτή της δικηγορικής εταιρίας «Σεραφείμ Σωτηριάδης και Συνεργάτες Εταιρεία Δικηγόρων», με εξειδίκευση στα θέματα του πτωχευτικού δικαίου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΚΑΠ
Ως σύντομη αλλά αναγκαία ανάσα ζωής χαρακτηρίζει η ΣΕΚΑΠ σε επίσημη ανακοίνωσή της την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής.
«Η σημερινή απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής ορίζει με προσωρινή διαταγή τη μη άμεση καταβολή του προστίμου των 44 εκατομμυρίων ευρώ (περιλαμβάνονται και οι τόκοι υπερημερίας) για τη ΣΕΚΑΠ με ταυτόχρονη υποχρέωση του Τελωνείου Ξάνθης τη χορήγηση πίστωσης στην εταιρεία για τη συνέχιση των εμπορικών της δραστηριοτήτων έως τις 17 Ιανουαρίου, όταν και θα εξεταστεί η αίτηση αναστολής των εισπρακτικών μέτρων» αναφέρει η εταιρία.
Προσθέτει δε ότι «με την απειλή του δυσβάστακτου προστίμου των 44 εκατομμυρίων ευρώ να παραμένει ακόμα ισχυρή και αμετάβλητη, η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μία σύντομη όσο και αναγκαία ανάσα ζωής για τη συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρίας για λίγες ημέρες ακόμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass