Απαραίτητος ο διάλογος για τη μεταμνημονιακή εποχή

Πλειοψηφικό ρεύμα μεταξύ των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2017 18:14

ΑΘΗΝΑ

Περίπου 7 στους 10 Έλληνες πολίτες εκτιμούν ότι τυχόν έξοδος της χώρας από το μνημόνιο δεν θα είναι καθαρή και θα απαιτηθεί πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Βαρόμετρο» της MRB για τη νέα χρονιά (2018), για λογαριασμό της Realnews, το 66,3% θεωρεί ότι η τυχόν έξοδος από το μνημόνιο δεν θα είναι καθαρή και θα απαιτηθεί πιστοληπτική γραμμή στήριξης, ενώ το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι η τυχόν έξοδος από το μνημόνιο θα είναι καθαρή, ανέρχεται στο 17%.

Την ίδια ώρα, το 76,5% του συνόλου των ερωτηθέντων πιστεύει ότι χρειάζεται να υπάρξει εθνικός διάλογος και συνεννόηση για την Ελλάδα της μεταμνημονιακής περιόδου και μόλις το 13,8% εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτό.

Ενδεικτικά, υπέρ του εθνικού διαλόγου και της συνεννόησης τάσσεται το 82,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 75,8% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, το 65,9% της Χρυσής Αυγής, το 78,7% της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το 72,7% του ΚΚΕ, το 76,9% του Ποταμιού, το 80,2% των ΑΝΕΛ, το 64,5% της Ενωσης Κεντρώων, αλλά και το 63,5% όσων αναφέρονται στην αδιευκρίνιστη ψήφο - αποτελεί δηλαδή πλειοψηφικό ρεύμα μεταξύ των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων.

Σε άλλο αποτέλεσμα της έρευνας, το 60,9% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το αργότερο μέχρι το 2018 (με το αντίστοιχο ποσοστό, πάντως, έναν χρόνο πριν, τον Δεκέμβριο του 2016, να ανέρχεται στο 72%), ενώ το 25,8% πιστεύει ότι η χώρα θα βγει στις αγορές εντός του νέου έτους (με το αντίστοιχο ποσοστό έναν χρόνο πριν να ανέρχεται στο 18,7%).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass