ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 200 ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φως και Πολιτισμός στην Αθήνα

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2017 18:30

Η Αθήνα φορά τα γιορτινά της. Άναψε τα φώτα της, στολίστηκε τις γιρλάντες της, έβγαλε τα παιχνίδια από τα σεντούκια και άνοιξε την αγκαλιά της για τα παιδιά και το μυστήριό της για τους μεγάλους.

Θέατρα, μουσεία, εστιατόρια, μπαρ, μουσικές σκηνές, δραστηριότητες για τα παιδιά καθώς και τις διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, η πρωτεύουσα υπόσχεται μαγικές και ενδιαφέρουσες γιορτές σε όσους την επισκεφθούν.

Τα εμπορικά καταστήματα επίσης παραμένουν ανοιχτά και στολισμένα, για όποιους θελήσουν να κάνουν τις αγορές τους ακόμα και τις Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

O Δήμος Αθηναίων διοργανώνει περισσότερες από 200 δωρεάν εκδηλώσεις, έως τις 31 Δεκεμβρίου, με την Αθήνα να στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και δυναμισμού για τις γιορτές των Χριστουγέννων με θέατρο, χορό, εκθέσεις και δράσεις για τα παιδιά.

Το πρόγραμμα υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη.

Πλατεία Συντάγματος, Στύλοι του Ολυμπίου Διός, Μοναστηράκι, πλατεία Κλαυθμώνος, πλατεία Ομονοίας, Αθηναϊκή Τριλογία (Προπύλαια) και Θησείο θα βρεθούν στο επίκεντρο, ενώ κάθε γειτονιά μετατρέπεται σε κυψέλη πολιτισμού με 49 εκδηλώσεις μουσικής, θεάτρου, καθώς και δράσεις για παιδιά, σε κλειστούς χώρους και πλατείες.

Αντίστοιχα και σε κάθε δήμο της Αττικής διοργανώνονται ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο «άναψε» στις 12 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 30 του μήνα θα συγκεντρώνει γύρω του ορχήστρες, καθώς και ένα εντυπωσιακό Glasshouse -ένας γυάλινος ραδιοθάλαμος απ' όπου διακεκριμένοι DJs δίνουν από την κεντρική σκηνή τον παλμό και τον τόνο των γεμάτων ζωντάνια Χριστουγέννων- οργανώνοντας μία μεγάλη γιορτή.

Στην πλατεία Ομονοίας έχει τοποθετηθεί το καράβι με τη συνοδεία χρωμάτων και ήχων.

Η φαντασία κάνει στάση και στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το όνειρο στην πλατεία Μοναστηρακίου θα πλαισιωθεί με φωτεινές φιγούρες. Ένα λαμπερό φεγγάρι θα συμβολίζει το φως στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ στην Αθηναϊκή Τριλογία θα συναντήσουμε τη γνώση. Την ίδια στιγμή παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία, περιμένουν όλα τα παιδιά σε περισσότερες από 150 εκδηλώσεις στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης.

Κεντρικό σημείο παιδικών εκδηλώσεων θα είναι η πλατεία Κλαυθμώνος από 19 έως 31 Δεκεμβρίου. Εκτός από την πλατεία Κλαυθμώνος, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια διοργανώνονται και στα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, τα Πολιτιστικά Κέντρα, στο Κέντρο Πηλού του Δήμου Αθηναίων, καθώς και σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Αθήνα δίνει ραντεβού με το 2018 στο Θησείο με ένα πολυθέαμα – έκπληξη, σχεδιασμένο και σκηνοθετημένο για να ολοκληρώσει την αφήγηση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού με την υπογραφή των Γιάννη Κακλέα, Μανόλη Παντελιδάκη και Φρόσως Λύτρα, καλεσμένους εκλεκτούς καλλιτέχνες και παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο. Οι Batuca, οι Batala και οι Artventure δίνουν με κρουστά και πνευστά τον ρυθμό της βραδιάς, οι Circus Dayz φέρνουν τη μαγεία και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μας προετοιμάζει να υποδεχτούμε την Ευανθία Ρεμπούτσικα σε μία εμφάνιση με πολλές εκπλήξεις. Το σύνθημα υποδοχής του νέου έτους, με φόντο τον Παρθενώνα, δίνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με τη Μαρίζα Ρίζου και τον Πάνο Μουζουράκη να ντύνουν με τις φωνές τους τα πρώτα λεπτά του 2018.

Τα Μουσικά Σύνολα Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, η BigBand, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Χορωδία αποτελούν και φέτος μία δυναμική παρουσία στις γιορτές και συμπράττουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Στην Αθήνα γιορτάζει και το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Φωτισμένο μαγικά γίνεται κέντρο των αθηναϊκών Χριστουγέννων, με συναυλίες, προβολές ταινιών, αναγνώσεις παραμυθιών, εργαστήρια, το παγοδρόμιο και πολλές ακόμη καθημερινές εκδηλώσεις, από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις πρώτες μέρες του νέου έτους.

Στις δραστηριότητες που ξεχωρίζουν είναι:

-Παγοδρόμιο πάνω στο Κανάλι.

-Ο Διονύσης Σαββόπουλος αφηγείται το παραμύθι του Σιδερόγιαννου (έως 4/1).

-Μουσική από όλο τον κόσμο.

-Tαινίες όπως η Μαίρη Πόπινς, ο Πίτερ Παν, η Σταχτοπούτα και η Μελωδία της Ευτυχίας, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι και εδώ δωρεάν.

Και δεν σταματάμε εδώ. Γιατί καλλιτεχνικά εργαστήρια χριστουγεννιάτικων στολιδιών, φανταστικά παιχνίδια, εμπνευσμένες δραστηριότητες ζαχαροπλαστικής, θεατρικές παραστάσεις, μαγικά, μουσική, χορός, και φυσικά φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη, υπόσχονται να ενθουσιάσουν τα πιτσιρίκια με τη μαγεία των Χριστουγέννων και στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Εξαιρετικές παραστάσεις στα θέατρα της Αθήνας, με επίκεντρο το Εθνικό, μαγικές στιγμές στη Λυρική Σκηνή, αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής. Ταυτόχρονα λειτουργούν μπαζάρ βιβλίου σε εξαιρετικές τιμές (1 ευρώ το βιβλίο) για όσους αποφασίσουν να ψάξουν και κάτι περισσότερο...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass