ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Μειώνει τα κουπόνια των κομμάτων η κυβέρνηση

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2017 15:43

ΑΘΗΝΑ

Κλιμάκωση της αντιπαράθεσης του ΚΚΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη αναμένεται μετά την τροπολογία που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που θα ψηφιστεί σήμερα Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, με την οποία περιορίζει τη χρηματοδότηση των κομμάτων μέσω

των κουπονιών, μια μορφή οικονομικής ενίσχυσης που κατά κόρον χρησιμοποιεί το ΚΚΕ.
Υπενθυμίζεται ότι μια ημέρα πριν την κατάθεση της ρύθμισης αυτής, ο κ. Σκουρλέτης είχε συγκρουστεί στην Ολομέλεια της Βουλής με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Αθ. Παφίλη με αφορμή τη μομφή που απηύθυνε στον Περισσό επειδή οργανώνει «αντισυγκεντρώσεις» έναντι της κυβέρνησης, κάτι, που όπως είπε, δεν έκανε ποτέ επί κυβέρνησης Σαμαρά. Υπήρξε σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Εσωτερικών και της κυβέρνησης από τον κ. Παφίλη, ενώ πλέον αναμένεται ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης λόγω της επίμαχης τροπολογίας, η οποία προβλέπει μείωση από 50 ευρώ σε 15 ευρώ για το ανώτατο όριο ανώνυμης χρηματοδότησης, το συνολικό ποσό της οποίας ανέρχεται στα 75.000 ευρώ (αντί 100.000 ευρώ που ισχύει) ανά κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων κατ’ έτος και δεν υπερβαίνει το 4% (αντί του 5% που προβλέπεται) της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης του προηγούμενου έτους ανά κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων.
Επίσης, θεσπίζονται κυρώσεις στις περιπτώσεις παράβασης των ισχυουσών διατάξεων για την ιδιωτική χρηματοδότηση (μέσω τραπεζικών λογαριασμών, έκδοση κουπονιών ή από μη επιτρεπόμενα πρόσωπα κ.λπ.).
Τα πρόστιμα αυτά είναι μέχρι 50% της τελευταίας εκάστοτε καταβληθείσας στα κόμματα ή τους συνασπισμούς κομμάτων τακτικής χρηματοδότησης ή έως 150.000 ευρώ για τα πολιτικά κόμματα ή τους συνασπισμούς που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση.
Επίσης, θεσπίζεται πρόστιμο 200.000 ευρώ για τα κόμματα ή συνασπισμούς που δεν λαμβάνουν τακτική χρηματοδότηση, ενώ όσον αφορά υποψηφίους ή και αιρετούς αντιπροσώπους της Βουλής και της Ευρωβουλής, θεσπίζεται πρόστιμο 50% της ετήσιας βουλευτικής αποζημίωσης εφόσον διακινούν έσοδα ή δαπάνες κατά παράβαση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass