Προοπτικές ανάπτυξης επιχειρήσεων διαστημικής τεχνολογίας

• Εξέτασαν Τσίπρας και γενικός διευθυντής Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2017 16:12

ΑΘΗΝΑ

Τον γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), Γιόχαν-Ντίτριχ Βέρνερ, υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τη στρατηγική του ESA για την Ελλάδα.
Επιπλέον, εξετάστηκε η δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων διαστημικής τεχνολογίας στην Ελλάδα, η οποία θα επιτρέψει την ανάπτυξη νεοφυών εταιριών με δραστηριοποίηση στον χώρο του Διαστήματος, με την υποστήριξη του ESA.
Από την πλευρά του κ. Βέρνερ χαιρετίστηκε η δυναμική είσοδος της χώρας μας στις δραστηριότητες του Οργανισμού κατά τα τελευταία χρόνια, ενώ όπως επεσήμανε ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, κάθε ευρώ επένδυσης στο Διάστημα επιστρέφει έξι ευρώ στην εθνική οικονομία.
Στη συνάντηση έγινε ακόμα μνεία στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της γερμανικής εταιρίας OHB, για τη σύσταση κοινής εταιρίας που θα συμμετέχει στην κατασκευή δορυφορικών και διαστημικών συστημάτων. Οι παραπάνω ενέργειες έχουν σαν σκοπό την ανάσχεση του brain drain και την ενίσχυση της ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και αξίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass