Καβγάδες πάνω από τις ανοιχτές πληγές

• Γροθιές στο ΔΣ Μάνδρας, διακόπηκε το Περιφερειακό Αττικής • Εφτασαν τους 21 οι νεκροί

Δημοσίευση: 22 Νοε 2017 16:01

ΑΘΗΝΑ

Πρωτοφανείς σκηνές διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνδρας, μετά τη φονική κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήρθαν κυριολεκτικά στα χέρια με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας μέσα στο Δημαρχείο.
Όλα ξεκίνησαν μετά τη σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων των πλημμυρών. Τότε, ο επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης Γιώργος Σαμπάνης, άρχισε να φωνάζει και να κατηγορεί τη Δήμαρχο Μάνδρας ότι ήταν απούσα, όταν στην πρώτη αυτή συνεδρίαση και με την παρουσία επίτιμων προσκεκλημένων τιμήθηκαν οι νεκροί της περιοχής.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι αντέδρασαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι η Δήμαρχος βρισκόταν σε αποστολή καταγραφής των προβλημάτων και κάθε άλλο παρά αδιάφορη ήταν προς το δημοτικό συμβούλιο.
Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης να ανεβαίνουν σε θρανία και να γρονθοκοπούν τον κ. Σαμπάνη, φωνάζοντάς του ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για την απόφασή του να κάνει αντιπολίτευση αυτές τις δύσκολες ώρες.
Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων επανήλθε η ηρεμία περίπου δέκα λεπτά αργότερα, ενώ δήμαρχοι άλλων πόλεων, όπως ο κ. Πατούλης και ο κ. Παχατουρίδης, που ήταν παρόντες, υποσχέθηκαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό του δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, βοηθώντας με κάθε μέσο τους πληγέντες.
ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
Διακόπηκε σε κλίμα έντασης η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, παρούσης της Ρένας Δούρου.
Η κατάσταση ήταν εκρηκτική, καθώς πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γ. Βασιλείου ανήρτησαν πανό για την κατάσταση στη Δυτική Αττική.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voreini.gr ενώ η συνεδρίαση ξεκίνησε κανονικά και παρά τη σχετικά ικανοποιητική παρουσία του κόσμου που αγωνιούσε για την κατάσταση χωρίς να προσβάλλει ή να βρίζει, παρά μόνο τις συνηθισμένες διαμαρτυρίες, ο Πρόεδρος διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση.
Μετά από λίγο συνεχίστηκε η συνεδρίαση με την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής κ. Βασιλείου. Μόλις τέλειωσε, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου διέκοψε τη συνεδρίαση χωρίς να αιτιολογήσει το γιατί.
Ολη η αντιπολίτευση αντέδρασε, αλλά δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία για να συνεχιστεί η συνεδρίαση.
ΣΤΟΥΣ 21 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
Εν τω μεταξύ νεκρός εντοπίστηκε ένας από τους δύο αγνοούμενους που αναζητούνταν στη Μάνδρα, μετά τη θεομηνία. Η σορός εντοπίστηκε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας.
Πρόκειται για τον οδηγό φορτηγού, Σωτήρη Πίνη, 31 ετών, ο οποίος ήταν αγνοούμενος επί ημέρες.
Έτσι, ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες ανέρχεται στους 21, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον τελευταίο αγνοούμενο.
Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 12 άτομα, ενώ κρίσιμη παραμένει η κατάσταση μιας ηλικιωμένης γυναίκας.
Σε ό,τι αφορά στην καταγραφή των ζημιών, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας είχαν γίνει 1.573 αυτοψίες στη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και την Ελευσίνα από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Βάσει των αυτοψιών 1.184 κτίρια έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

Εκτακτη βοήθεια 200.000 ευρώ σε σχολεία

ΑΘΗΝΑ

Το ποσό των 200.000 ευρώ θα διαθέσει το Υπουργείο Παιδείας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία σε σχολικές μονάδες της Μάνδρας και της Νέας Περάμου.
Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, οι ζημιές που διαπιστώθηκαν από κλιμάκιο που επισκέφθηκε την περιοχή είναι περιορισμένης έκτασης, οπότε λειτουργούν κανονικά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στις περιοχές Μεγάρων, Βιλίων, Ερυθρών και Νέας Περάμου. Κλειστά με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο και της αδυναμίας μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών, είναι τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια στην Μάνδρα. Τα κτίρια των Γυμνασίων και των Λυκείων δεν έχουν υποστεί ζημιές. Αντιθέτως, ζημιές έχουν υποστεί τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά της Μάνδρας.
Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό:
Στο 1ο Νηπιαγωγείο έχει καταστραφεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός, καθώς ποσότητες νερού και λάσπης έχουν μπει από τα παράθυρα του κτιρίου.
Στο 5ο Νηπιαγωγείο και στο 5ο Δημοτικό είναι αδύνατη η πρόσβαση λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο.
Στο 5ο Δημοτικό όπως και στο 2ο Δημοτικό έχει καταρρεύσει μέρος της περίφραξης του σχολείου.
Στα τρία Νηπιαγωγεία και στα τρία Δημοτικά Σχολεία της Νέας Περάμου προβλήματα υπάρχουν στους αύλειους χώρους.
Στο 1ο Δημοτικό έχει καταρρεύσει η περίφραξη και στο 2ο Δημοτικό είναι αδύνατη η οδική πρόσβαση προς τη σχολική μονάδα.
Πάντως, το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στην αντικατάσταση των σχολικών βιβλίων και εγχειριδίων που έχουν καταστραφεί, ενώ ανακοίνωσε ότι στόχος του είναι να ομαλοποιηθεί η λειτουργία στα σχολεία και τα μαθήματα να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό σε όλες τις περιοχές, εφόσον αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και πρόσβασης μέσω του οδικού δικτύου του Δήμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass