Η ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΟΙΝΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ζητά κατάργηση ΕΦΚ στο κρασί πριν τον τρύγο

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2017 20:44

ΑΘΗΝΑ

Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί πριν από την έναρξη του τρύγου ζητεί η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και καλεί την κυβέρνηση, η οποία έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να καταργήσει τον φόρο μέχρι το τέλος του έτους, να επισπεύσει τη διαδικασία, ψηφίζοντας τη σχετική νομοθετική ρύθμιση έως τις 15 Αυγούστου.


Σχετική επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελου Αποστόλου, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε ήδη ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, Βαγγέλης Αργύρης, εκφράζοντας την ανάγκη να μην ναρκοθετηθεί και η νέα οινική χρονιά από τα αρνητικά φαινόμενα (παραοικονομία, παράνομη διακίνηση κ.λπ.), που συνοδεύουν τον συγκεκριμένο φόρο από την αρχή της εφαρμογής του.
Ο κ. Αργύρης τονίζει στην επιστολή ότι «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια» για τον κλάδο, προσθέτοντας ότι ο ΕΦΚ υπήρξε ατελέσφορος, καθώς όχι μόνο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο Δημόσιο, αλλά έγινε και αιτία μεγάλης απώλειας εσόδων (από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος) με τεράστιο κόστος, ταυτόχρονα, για τον κλάδο και τα οινοποιεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass