ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Υπό μερικό έλεγχο φωτιά με τρεις εστίες

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2017 15:48

ΑΘΗΝΑ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που ξέσπασε και είχε περικυκλώσει την Κορώνη, στη Μεσσηνία, απειλώντας κατά περίπτωση και κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχείρησαν και βρίσκονται ακόμα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (28 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα) από Καλαμάτα, Πύλο, Γαργαλιάνους, Μελιγαλά, Πεταλίδι και Μεγαλόπολη, καθώς επίσης τρία αεροσκάφη PZL και ένα καναντέρ. Σύμφωνα με τον πρώτο υπολογισμό, η φωτιά έχει κάψει 30 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης με αμπέλια, ελιές και κυπαρίσσια. Υπήρξαν τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς κοντά σε σπίτια, περιμετρικά της Κορώνης, στις περιοχές Σαράντου και Τουρλάκου. Όπως ανέφερε, νωρίτερα, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, «αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες φωτιάς, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την μία και ταυτόχρονα να σώσουν ένα σπίτι που κινδύνευε». Επίσης, «οι δύο άλλες εστίες ενώθηκαν στην συνέχεια σε μία», ενώ όπως περιγράφει, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη της Κορώνης είναι αποπνικτική». Σημειώνει ότι στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης και όπως προσθέτει, «πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass