ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Μαραθώνιος με συμβιβασμούς και αδιέξοδα

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2017 14:00

ΑΘΗΝΑ

Μαραθώνιες είναι οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των θεσμών στην Αθήνα. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα ολοκληρωθούν οι συναντήσεις ή αν θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες.

Όσον αφορά τα ραντεβού που έγιναν εως τώρα , αναζητήθηκε συμβιβαστική λύση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ζήτημα που έχει αναδειχθεί σε "αγκάθι".

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συζητήθηκε πρόταση, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, σύμφωνα με τη σύσταση του ΟΟΣΑ, με αντικείμενο τις αγορές προϊόντων και επεξεργάζεται περαιτέρω σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, δεν θα ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές, αλλά στο τραπέζι τέθηκαν τόσο οι τουριστικές περιοχές της χώρας όσο και η διάρκεια της τουριστικής περιόδου, που στην Ελλάδα είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται συμβιβαστική λύση με δύο σκέλη:

Την τυπική διάρκεια της τουριστικής περιόδου που θα οριστεί στα κείμενα και που δεν αποκλείεται να αυξηθεί από τους τέσσερις στους πέντε μήνες και τον ορισμό της τουριστικής περιοχής. Ο ορισμός αυτός θα αφορά και στην Αθήνα, αλλά για παράδειγμα στις περιοχές που είναι κοντά στη θάλασσα και όχι σε γειτονιές των δήμων του Λεκανοπεδίου.

Συμβιβασμός επιτεύχθηκε και στη σύσταση του ΟΟΣΑ για την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων, ενώ έχουν μείνει ένα-δύο ανοικτά ζητήματα από τις υπόλοιπες συστάσεις για την απελευθέρωση των αγορών και των επαγγελμάτων.

ΠΟΛΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη είναι, η διαπραγμάτευση για τα ανοικτά θέματα, σοβαρότερα των οποίων είναι, μεταξύ άλλων, το δημοσιονομικό, το συνταξιοδοτικό, το εργασιακό, οι αποκρατικοποιήσεις, τα "κόκκινα" δάνεια κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, "αγκάθι" αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι και σήμερα παρά μόλις τέσσερα εξειδικευμένα funds που αναμένεται να αγοράσουν τα "κόκκινα" δάνεια από τις τράπεζες. Το γεγονός αυτό οδήγησε το ΔΝΤ να αξιώσει αλλαγές στα κριτήρια αδειοδότησης και άλλους τρόπους προσέγγισης ενδιαφερομένων για να ανοίξει αυτή αγορά.

Επίσης, όπως ανέφερε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, λίγο μετά τη 01.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, τα χρηματοοικονομικά έκλεισαν πλην ενός θέματος. "Στην φορολογική διοίκηση συμφωνήσαμε σε όλα και επιτεύχθηκε συμβιβασμός στο θέμα της παραγραφής παλαιών υποθέσεων που ζητούσε το ΔΝΤ", είπε.

Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων η συζήτηση αν και πήγε καλά, τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, παραμένει ένα ανοιχτό θέμα όπως επίσης μια εκκρεμότητα παραμένει και ως προς το υπερταμείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass