ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 180 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ

Το ΕΚΠΑ τίμησε δωρητές και ευεργέτες του

Δημοσίευση: 28 Απρ 2017 14:35

ΑΘΗΝΑ
Σε μία ιδιαίτερη και λαμπρή τελετή, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τίμησε προχθες τους δωρητές και τους ευεργέτες του, στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης 180 χρόνων από την ίδρυσή του.


Μάλιστα, το ΕΚΠΑ, που μέχρι και σήμερα, έχει υπάρξει αποδέκτης μεγάλων ευεργεσιών και δωρεών, μπόρεσε, μέσω των χορηγιών και μέσω της Διεύθυνσης Κληροδοτημάτων, να χορηγήσει το 2016 μεγάλο αριθμό υποτροφιών σε φοιτητές, για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συνολικού ύψους 3.023.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, το 2016 χορηγήθηκαν σε φοιτητές από όλους τους επιστημονικούς κλάδους: 2.451.910 ευρώ για προπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, 149.745 ευρώ για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και 421.345 ευρώ για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.
Επιπλέον, δόθηκε το ποσό των 76.662 ευρώ σε φοιτητές και φοιτήτριες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους και για τη συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών, υπό μορφή χρηματικών βραβείων. Παράλληλα, διατέθηκε το ποσό των 76.229 ευρώ σε διάφορες χορηγίες (Ακαδημία Αθηνών, Αρεταίειο Νοσοκομείο) για εξοπλισμό ερευνητικών εργαστηρίων, εκτυπώσεις επιστημονικών εργασιών, καθώς και προμήθεια βιβλίων.
"Συνήθως ο ευεργέτης αντιμετωπίζεται από το κράτος ως εν δυνάμει φοροφυγάς", τόνισε ο ομότιμος καθηγητής της νομικής σχολής του ΕΚΠΑ, Ν. Αλιβιζάτος, στην ομιλία του, αναπτύσσοντας παράλληλα το ιστορικό του νομικού πλαισίου για τους δωρητές και ευεργέτες στην Ελλάδα και συγκρίνοντάς το με αντίστοιχα του εξωτερικού. Μάλιστα, ο κ. Αλιβιζάτος πρότεινε τη θέσπιση ενός Συμβουλίου Ευεργετών, με πρότυπο τις πρακτικές της Ολλανδίας, που θα διατηρεί αυτονομία και θα μπορεί να ρυθμίζει το ίδιο τη λειτουργία του.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, ο καθηγητής Θ. Δημόπουλος απένειμε τιμητικές πλακέτες σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς και τιμής στους σημαντικότερους εν ζωή Δωρητές και Ευεργέτες του ιδρύματος:
Το ίδρυμα "Σταύρος Σ. Νιάρχος", το ίδρυμα "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης", την πρόεδρο του συλλόγου "Ελπίδα", Μαριάννα Βαρδινογιάννη, το ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ίδρυμα Μποδοσάκη, το ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή, το ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη, το ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», τους Αθανάσιο και Μαρίνα Μαρτίνου, τον Σπυρίδωνα Μεταξά, τον ερευνητή, Γεώργιο Μπεχράκη, την Ευθυμία Φώτη, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, την ΟΠΑΠ Α.Ε., τον ΟΤΕ και τα "Ελληνικά Πετρέλαια".
ΑΠΕ – ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass