Εγκαλείται για διανομή Χρυσαυγίτικου υλικού σε μαθητές

Δημοσίευση: 01 Απρ 2017 8:17

ΑΘΗΝΑ
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Σαχινίδης, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.


Ο βουλευτής, στις 28 Μαρτίου, επιχείρησε να διανείμει υλικό της Χρυσής Αυγής (φυλλάδια, ημερολόγιο, στυλό και μπρελόκ του κόμματος) σε μαθητές που είχαν επισκεφθεί το Κοινοβούλιο στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής πλησίασε τους μαθητές του Γυμνασίου Αλμωπίας Πέλλας για να τους δώσει το υλικό που είχε μέσα σε σακούλες.
Εντοπίστηκε από τη φρουρά της Βουλής, η οποία του πήρε το υλικό, του επισήμανε ότι απαγορεύεται να προβεί στη διανομή του και του ζήτησε να απομακρυνθεί.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έθεσε το ζήτημα της συμπεριφοράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που είναι αρμόδια να επιληφθεί επί σχετικών ζητημάτων σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή και η οποία και αποφάσισε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
«Είναι κοινή πεποίθηση ότι η διανομή οιουδήποτε προπαγανδιστικού υλικού εντός του Κοινοβουλίου, σε ανήλικα παιδιά, είναι ανεπίτρεπτη, πολλώ δε μάλλον υλικού που διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές σε θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας», δήλωσε.
Σε απάντησή της η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι εκείνη χαρίζει αναμνηστικά και βιβλία στους έλληνες μαθητές την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ τους χαρίζει ένα σκοτεινό μέλλον ανασφάλειας και ανεργίας
Κοινοβουλευτικές πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά και με άλλους βουλευτές και μαθητές σχολείων των εκλογικών τους περιφερειών που ξεναγούνται στην Βουλή και ενημερώνονται για το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και έργο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass