Ιδρύονται 11 Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης σε όλη τη χώρα

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2017 17:53

Την ίδρυση των πρώτων Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για την έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Αναδεικνύοντας την εισφοροδιαφυγή ως ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι, σταδιακά, θα λειτουργήσουν 11 ΠΕΚΑ σε όλη τη χώρα, ώστε να ασκούν δίκαιο και εντατικό έλεγχο για την ανασφάλιστη εργασία, ενώ, εντός του 2017, τα ΠΕΚΑ θα στελεχωθούν με 1.000 άτομα.

Ο κ. Πετρόπουλος παρουσίασε και τα αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης πολιτών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες των ασφαλιστικών Ταμείων, που διενήργησε η εταιρεία ερευνών κοινής γνώμης και εφαρμογών επικοινωνίας PRORATA ΑΕ, τα οποία αποδεικνύουν ότι η εισφοροδιαφυγή είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό σύστημα. Άποψη με την οποία συμφωνεί το 79% του δείγματος της έρευνας.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε και ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας, η οποία κατέγραψε μέτρια ικανοποίηση από τις υπηρεσίες που παρείχαν τα παλαιά Ταμεία και έντονα παράπονα για τους χρόνους ικανοποίησης, ειδικά σε κρίσιμα θέματα, όπως είναι η έκδοση της σύνταξης. Όπως προκύπτει από την έρευνα, το δείγμα των πολιτών που απάντησε δήλωσε ικανοποιημένο από τη δουλειά και τη διάθεση των υπαλλήλων. «Μας λένε, δηλαδή, οι πολίτες, δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, φταίει το σύστημα. Αυτό, ακριβώς, κάνουμε και εμείς. Η έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ, λοιπόν, σηματοδοτεί τη μεγάλη αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μας», σχολίασε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass