ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΖΗΤΑ Η ΝΔ

Πιτσιόρλας: Εχουμε διαφορετική διαδρομή με τον Σπίρτζη

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2016 9:22

ΑΘΗΝΑ

«Δεν προτίθεμαι να απαντήσω στον κ. Σπίρτζη» δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών στην ΕΡΤ.

Σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων αναφέρει: «Στον κ. Σπίρτζη δεν προτίθεμαι να απαντήσω. Εκτός από διαφορετικές απόψεις, έχουμε τελείως διαφορετική διαδρομή και διαφορετική κλίμακα αξιών».

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο υπουργός Μεταφορών επανήλθε στο θέμα της πώλησης του Ελληνικού και εξαπέλυσε βολές εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ και προσωπικά του κ. Πιτσιόρλα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι πολλές φορές το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί εκτός των κυβερνητικών εντολών. Μάλιστα άφησε υπαινιγμούς και για τον πρόεδρό του Στέργιο Πιτσιόρλα, λέγοντας πως αυτός ο άνθρωπος ήταν για «μεγαλύτερα πράγματα».

Ο ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ

Εν τω μεταξύ "το νέο σενάριο της θεατρικής πρόζας της ΝΔ, είναι να ζητάει καθημερινά την παραίτηση ενός υπουργού της κυβέρνησης» απάντησε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σε ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία ζητά την παραίτησή του σχετικά με δηλώσεις του για το Ελληνικό.

Σημειώνεται πως χθες η ΝΔ ζήτησε παραίτηση του υπουργού Παιδείας.

Η επικοινωνιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας άλλαξε: Μετά την αποτυχημένη επικοινωνιακή καταιγίδα του "λέτε ψέματα", μετά το "ζητάμε εκλογές", το "φύγετε τώρα", "τις Off shore", τώρα παίζεται το έργο της επίσης αποτυχημένης επικοινωνιακής πολιτικής του "Παραιτηθείτε", σημειώνει ο κ .Σπίρτζης.

 "Όποια όμως τακτική κι αν ακολουθήσει η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της, δε μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες τους για τον κύκλο της ύφεσης και την περιπέτεια που έχουν βάλει τη χώρα, από τις άθλιες πολιτικές που είχαν ακολουθήσει, από τους μηχανισμούς κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, από τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα, από τη διαφθορά και τη διαπλοκή των συμφερόντων που είχαν υπηρετήσει. Εμείς θα συνεχίσουμε, με τη στήριξη του ελληνικού λαού και θα βγάλουμε τη χώρα, από την περιπέτεια που μας έβαλαν. Μέχρι τότε, μέρα με τη μέρα, όποια στήριξη κι αν έχουν από τα γνωστά πια συγκροτήματα των ΜΜΕ και όποια επικοινωνιακή πολιτική κι αν ακολουθήσουν, το δικό μας μέλημα είναι ένα: 'Όλα στο φως'".

Επίθεση από ΝΔ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καθώς ανέφερε πως το τίμημα για την πώληση του Ελληνικού (όρος στη συμφωνία με τους δανειστές) θα έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο. Ζητεί δεν την παραίτησή του.

Αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ:

"Ο κ. Σπίρτζης 'πονάει' για την ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση του Ελληνικού θεωρώντας το τίμημα πολύ μικρό. Ένα έργο πνοής για τους πολίτες, με χιλιάδες θέσεις εργασίας το καθυστερούν με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους. Αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί. Ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός.

Η Κυβέρνηση αυτή Τσίπρα έχει, τσίπα δεν έχει κανείς τους".

Τί δήλωσε ο υπουργός

Σημειώνεται πως ο κ. Σπίρτζης δήλωσε στον Βήμα FM, πως η διαδικασία πώλησης του Ελληνικού θα έπρεπε να είναι διαφορετική και με πολλαπλάσιο τίμημα.

Σε ερώτημα αν το τίμημα των 915 εκ. ευρώ είναι χαμηλό ο κ. Σπίρτζης απάντησε: "Και βέβαια είναι χαμηλό. Μπαίνει θέμα για αυτό; Γιατί δεν ρωτάτε τον εισαγγελέα που κάνει έρευνα γι’ αυτό;".

Στην επισήμανση ότι ρωτάται ο υπουργός που έλεγε ότι το τίμημα θα έπρεπε να είναι 3 δισ. και τώρα συμφωνεί με τα 915 εκατ. ο κ. Σπίρτζης ανέφερε: "Ο υπουργός και με την ιδιότητα του προέδρου του ΤΕΕ έλεγε ότι το τίμημα έπρεπε να είναι 3 δισ. και το λέω και σήμερα. Έπρεπε να είναι 3 δισ. Η διαφορά με τη διαπραγμάτευση που έγινε, προσπαθήσαμε να το φέρουμε μέσω υποχρεώσεων του παραχωρησιούχου με υποδομές. Η ομάδα που χειρίστηκε αυτή τη διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η ομάδα που έκανε πέτυχε πάρα πολλά πράγματα".

"Από αυτά που έχω πει στο παρελθόν δεν παίρνω πίσω ούτε μία λέξη. Το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά κατά τη γνώμη μου και όχι με αυτές που έχει επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ. Έπρεπε τα χρήματα που θα ζητούσαμε για το Ελληνικό, σύμφωνα με την εκτίμηση που είχαμε κάνει, να είναι πολλαπλάσια, για να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους, γιατί αυτά τα χρήματα δεν έρχονται στη χώρα πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους. Έπρεπε ο σχεδιασμός να γίνει από το κράτος και όχι από τον επενδυτή" σημείωσε.

"Εμείς βρήκαμε έναν διαγωνισμό ολοκληρωμένο, με συγκεκριμένο τίμημα, με συγκεκριμένες προβλέψεις και αυτό που έγινε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και σ’ αυτό και στο διαγωνισμό για τα αεροδρόμια ήταν να βελτιώσουμε όσο μπορούσαμε τους όρους του διαγωνισμού που βρήκαμε ολοκληρωμένο", τόνισε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass