ΕΔΩΣΕ ΤΟ EWG ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Προθεσμία έως σήμερα για τα προαπαιτούμενα

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2016 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 13 Ιαν 2017 9:24

 

ΑΘΗΝΑ

Την ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτούμενων ως σήμερα Τρίτη θα περιμένει το EuroWorking Group για να εγκρίνει και τυπικά το κλείσιμο της αξιολόγησης από τους θεσμούς, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Θετική επί της αρχής φέρεται να είναι η έκθεση συμμόρφωσης (compliance report) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, υπάρχουν ωστόσο ανοιχτά ζητήματα που θα κρίνουν την πορεία εκταμίευσης της δόσης.

Η εν λόγω πηγή της ευρωζώνης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στην τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες μέχρι αύριο.

«Αυτό θα ήταν πολύ καλό», σχολίασε ο αξιωματούχος.

Ειδικότερα, σημείωσε πως αυτές οι τελευταίες λεπτομέρειες αφορούν ορισμένες διοικητικές εγκυκλίους, τη συμφωνία για το Ελληνικό, τη συμφωνία του ΟΤΕ με την Deutsche Telekom και, τέλος, το σχέδιο εργασίας της αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για τις μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, στο οποίο είναι ανάγκη να σημειωθεί "πρόοδος".

Ανάμεσα στα θέματα που παραμένουν είναι και η αναμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για μεγάλους καταναλωτές, όπως και αυτό της προώθησης ρύθμισης για την ασυλία των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ και του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου, όντας νομικά «θωρακισμένοι», να μπορούν να επιτελούν το έργο τους απερίσπαστοι, όπως έχουν ζητήσει μετ' επιτάσεως οι δανειστές.

Η απόφαση πάντως θα εξαρτηθεί κυρίως από τους εκπροσώπους των κρατών-μελών που χρειάζονται ψήφιση από τα εθνικά τους κοινοβούλια (Γερμανία, Μάλτα, Εσθονία, Σλοβακία, Σλοβενία, Φινλανδία).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass