ΚΚΕ:ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΝΔ: Τα ψέματα και η ανικανότητα του Τσίπρα δεν έχουν όρια

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2016 21:00

 

ΑΘΗΝΑ

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στα κόμματα της αντιπολίτευσης η δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για τα εργασιακά σε συνέντευξή του.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί την εργασία «όπως έκανε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις».

*Για ψέματα και ανικανότητα κατηγορεί η ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή συνέντευξή του που διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί την εργασία «όπως έκανε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις».

«Όλοι οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας έκοψε το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους και παρέδωσε στα ξένα funds και τα δάνεια πρώτης κατοικίας κάτω των 140.000 ευρώ. Επομένως όλοι καταλαβαίνουν ότι όσο υπερασπίστηκε τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία άλλο τόσο θα υπερασπιστεί και τα δικαιωμάτων των εργαζομένων» τονίζει η ΝΔ.

Και αναρωτιέται: «Αλήθεια ο κ. Τσίπρας τολμάει να πει τι έχει συμφωνήσει για τα εργασιακά προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία; Τα ψέματα και η ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν έχουν όρια».

Αντίδραση από το Μαξίμου

«Είναι πολύ θετικό που η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε, έστω και δια δελτίων τύπου, στην πολιτική, μετά τον προχθεσινό της διασκορπισμό», σχολίασαν κυβερνητικές πηγές.

«Περιμένουμε τις θέσεις της για τα εργασιακά, για τα οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη. Ελπίζουμε να έχει θέσεις και, κυρίως, να επιθυμεί να τις πει δημόσια. Διότι πριν από μερικές ημέρες, που της απευθύναμε σχετικό ερώτημα, προτίμησε να πετάξει θεαματικά την μπάλα στην εξέδρα», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

*«Όταν ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι θα προστατεύσει την εργασία, όπως προστάτευσε τις συντάξεις -τις οποίες τσάκισε- και την πρώτη κατοικία -την οποία παρέδωσε εξ ολοκλήρου στα funds- τότε οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναμένουν νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα που αποτελεί, άλλωστε, επιταγή του κεφαλαίου και δέσμευση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου» αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

«Όσο, δε, για τους δήθεν "συμμάχους", το Ευρωκοινοβούλιο και το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, στους οποίους αναφέρεται ο κ. Τσίπρας και οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στις αντεργατικές ανατροπές, τότε ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας "βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα"", καταλήγει.

*Το ΠΑΣΟΚ με τη σειρά του κάνει λόγο για μεγάλη εξαπάτηση από την κυβέρνηση.

«Προχθές ο κ. Τσίπρας πανηγύρισε για την πρώτη αξιολόγηση, την ώρα που την ανικανότητα τους την πληρώνουν οι πολίτες με 5,5 δισ, μέτρα. Χθες μίλησε για δίκαιη ανάπτυξη. Την ώρα που στο πρώτο πεντάμηνο του 2016 έκλεισαν 2910 περισσότερες επιχειρήσεις από όσες άνοιξαν.

Με ορατές τις επιπτώσεις για την ανεργία.

»Σήμερα διαβεβαιώνει ότι θα υπερασπιστεί την εργασία (στη Β αξιολόγηση) όπως έπραξε για τις συντάξεις και τους πλειστηριασμούς.

Συμπέρασμα: Έρχεται καταστροφή για τις εργασιακές σχέσεις και τους εργαζόμενους» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει: «Γιατί η δήθεν υπεράσπιση των συντάξεων ήταν μέτρα 2,2 δισ στο ασφαλιστικό και τα σπίτια παραδίδονται στα ξένα funds.

Με αυτούς είναι απαραίτητο ένα ειδικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας. Το λεξικό της μεγάλης εξαπάτησης. Όπου η έννοια της κάθε λέξης θα είναι αντίστροφη. Υγ: Ας σεβαστούν τουλάχιστον το μνημείο των Βενιζέλων. Είναι ασέβεια η παράδοση του στο ελεγχόμενο από την τρόικα Υπερταμείο. Τώρα να μεταβιβαστεί στην Αυτοδιοίκηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass