ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Τα παράπονα στον... υπουργό!

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2016 0:58 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Ιουν 2016 8:34

Πέρα από τις όποιες εξαγγελίες επιφυλάσσει για την περιοχή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα, από το πρόγραμμα και μόνο των επαφών που θα έχει την Παρασκευή στην πόλη, καθίσταται σαφές ότι θα γίνει και δέκτης σειράς προβλημάτων και παραπόνων.

Προβλήματα και παράπονα που δεν θα προέρχονται μόνο από τους υγειονομικούς παράγοντες της περιοχής, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να τα θέσουν κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του κ. Ξανθού στο Γενικό Νοσοκομείο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ή τη σύσκεψη φορέων υγείας που προγραμματίζεται, αλλά και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θα συναντηθούν με τον υπουργό.

Έτσι, θεωρείται βέβαιο ότι θα εκφραστούν οι προβληματισμοί των στελεχών αναφορικά με τον τρόπο επιλογής των νέων διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία, προβληματισμοί που αφορούν τόσο στο μεγάλο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε προκειμένου να διοριστούν – η διαδικασία άλλωστε δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί – όσο και τις επιλογές της ηγεσίας του υπουργείου, αυτές καθαυτές.

Θα επισημανθεί για παράδειγμα ότι η έλλειψη διοικητή σε πολλά νοσοκομεία ή και οι κενές θέσεις στα διοικητικά συμβούλια άλλων, είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν έργα αν και εντάχτηκαν στο προηγούμενο ΕΣΠΑ και έτσι να μην έχει ακόμα αντικατασταθεί πεπαλαιωμένος ιατρικός και τεχνολογικός εξοπλισμός.

Είναι παράλληλα κοινό μυστικό ότι αρκετές από τις επιλογές διοικητών σε δημόσια νοσοκομεία, δεν έτυχαν της θερμής υποδοχής των τοπικών νομαρχιακών επιτροπών, καθώς δίνουν συνολικότερα την αίσθηση ότι εκπρόσωποι του παλιού πολιτικού προσωπικού συνεχίζουν να λαμβάνουν δημόσιες θέσεις και από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Γκρίνια υπάρχει και για τη διαδικασία επιλογής των νέων διοικητών, καθώς αγνοήθηκαν στις περισσότερες των περιπτώσεων οι προτάσεις των τοπικών νομαρχιακών επιτροπών - οι οποίες είχαν ζητηθεί από το υπουργείο - με αποτέλεσμα τα στελέχη να εμφανίζονται εκτεθειμένα και στα μέλη του κόμματος.

Ο συγκεκριμένος προβληματισμός αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς επίκεινται οι ορισμοί αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία της περιοχής.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα τεθεί στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και ο τρόπος λειτουργίας της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θέμα που έχει απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους τοπικούς βουλευτές, πολλοί εκ των οποίων αναμένεται να συνοδεύσουν τον κ. Ξανθό στην επίσκεψή του.

Την ίδια στιγμή, τα τμήματα υγείας των τεσσάρων νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν στον υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας υγείας της κάθε περιοχής, στο πλαίσιο της σύσκεψης που προγραμματίζεται για το απόγευμα της Παρασκευής σε αίθουσα του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου.

Στο πλαίσιο αυτής της σύσκεψης, συνεδριάζει απόψε το τμήμα υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μενέλαος Κατσαμπέλας 

Μ. Βενιζέλος: «Δεν ζήτησε ο υπουργός την παραίτησή μου»

Απάντηση σε όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί αναφορικά με ενδεχόμενο παρασκήνιο στο θέμα της υποβολής παραίτησης εκ μέρους του από τη θέση του αναπληρωτή διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, δίνει με δήλωσή του στην «Ε», ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πύλης, Μιχάλης Βενιζέλος.

Αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, της προσωπικής και επιστημονικής μου αξιοπρέπειας και όπως ο υπουργός μπορεί να το επιβεβαιώσει, δηλώνω ότι ουδέποτε μου εζητήθη η παραίτησή μου αλλά την υπέβαλα ο ίδιος προσωπικά στον υπουργό ο οποίος την αποδέχθηκε και αφού πρώτα με ευχαρίστησε για τη συνεργασία μας μου είπε ότι θεωρεί δεδομένη τη διαθεσιμότητά μου να βοηθήσω στον Τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από άλλη πλέον θέση. Τα διαφορετικά δημοσιεύματα είναι εκ του πονηρού και προκαλούν πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass