ΙΔΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Δεν αυξάνει τα διόδια η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»

* Τι θα πληρώσουν οι οδηγοί στους υπόλοιπους οδικούς άξονες της χώρας

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2016 0:57

Δεν θα αυξήσει τις τιμές των διοδίων της, η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» (Μαλιακός -Κλειδί) και το κόστος των διερχόμενων οχημάτων από τους έξι κεντρικούς σταθμούς και τους επτά πλευρικούς των οδικών αξόνων που εκμεταλλεύεται, παρά την αύξηση του ΦΠΑ από σήμερα, θα παραμείνει ως έχει...

Το διαχειριστικό κόστος από την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ και τις αμελητέες αυξήσεις που θα επέφερε, όπως επισημάνθηκε στην "Ε", θα ήταν μεγάλο, οπότε η εταιρία θεώρησε σκόπιμο να μην διαφοροποιήσει τις τιμές.

Από του χρόνου βέβαια, αφότου θα ολοκληρωθεί η κατασκευή των σηράγγων, οι τιμές των διοδίων στους σταθμούς Μακρυχωρίου και Λεπτοκαρυάς θα αυξηθούν, αλλά αυτό είναι και γνωστό και αναμενόμενο…

 Επί της ουσίας, οι τιμές των διοδίων στους κεντρικούς σταθμούς της εταιρίας δηλαδή της Πελασγίας, του Μοσχοχωρίου, του Μακρυχωρίου, του Πυργετού, της Λεπτοκαρυάς και του Αιγινίου, όπως και στους πλευρικούς της Γλύφας, της Γυρτώνης, του Μακρυχωρίου και της Λεπτοκαρυάς, δεν πρόκειται να αλλάξουν και οι οδηγοί θα συνεχίσουν καταβάλλουν το ίδιο αντίτιμο.

 Την ίδια στάση κρατά η Εγνατία Οδός με τις δύο εταιρίες να είναι οι μόνες που δεν προχωρούν σε αυξήσεις. Στα υπόλοιπους σταθμούς ωστόσο οι όποιες αυξήσεις, θα κυμαίνονται από 0,05 ευρώ έως 0,10 ευρώ, πλην κάποιων μεγάλων οχημάτων, όπου θα φθάνουν και το 1 ευρώ.

Συγκεκριμένα από σήμερα τα βασικά διόδια στους εξής οδικούς άξονες θα διαμορφωθούν ως εξής:

• Στο τμήμα Μεταμόρφωσης - Σκάρφειας, της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας (κοινοπραξία Νέα Οδός), στα διόδια Αφιδνών θα παραμείνουν σταθερά για τα Ι.Χ. και θα αυξηθούν κατά 0,05 ευρώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων. Στα διόδια Θήβας θα αυξηθούν κατά 0,05 ευρώ για τα Ι.Χ. (3,85 από 3,80 ευρώ) και τα μικρά φορτηγά, 0,10 ευρώ για τα μεγάλα φορτηγά, ενώ θα μείνουν σταθερά για τα δίκυκλα. Τέλος, στα διόδια Τραγάνας οι τιμές θα αυξηθούν 0,05 ευρώ και 0,10 ευρώ για τα μικρά και μεγάλα φορτηγά.

• Στο τμήμα Σκάρφειας - Ραχών (κοινοπραξία Κεντρική Οδός) στα διόδια Αγίας Τριάδας η τιμή των διοδίων παραμένει σταθερή για τα Ι.Χ. και αυξάνεται κατά 0,05 ευρώ για τις άλλες κατηγορίες οχημάτων, ενώ στα διόδια Μαυρομαντήλας αυξάνεται μόνο για τα μεγάλα φορτηγά.

• Στην εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και Λεύκτρου - Σπάρτης, οι τιμές των διοδίων αυξάνουν κατά 0,05 ευρώ για τα Ι.Χ. σε δύο σταθμούς (Καλαμάτα, Πετρίνα) και για τα φορτηγά σε όλους τους σταθμούς.

• Στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου η τιμή για τα Ι.Χ. αυξάνεται κατά 0,10 ευρώ (13,30 ευρώ από 13,20 ευρώ), έχει μικρές αυξήσεις σε κάποιες από τις άλλες κατηγορίες οχημάτων και τη μεγαλύτερη αύξηση όλων στα λεωφορεία άνω των 40 θέσεων (65 από 64 ευρώ).

• Στην εθνική οδό Ελευσίνας - Κορίνθου - Πάτρας οι τιμές για τα Ι.Χ. αυξάνονται κατά 0,10 λεπτά στους σταθμούς Κιάτου και Ρίου και μεμονωμένα σε άλλες κατηγορίες οχημάτων σε κάποιους σταθμούς (λ.χ. τα δίκυκλα και τα μεγάλα οχήματα στον σταθμό Ελευσίνας).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass