Ο Βλάντιμιρ Πούτιν στην Αθήνα

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2016 18:11
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο

Με καθυστέρηση έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τον ρώσο πρόεδρο υποδέχθηκε ο Πάνος Καμμένος, ενώ η επίσημη υποδοχή έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Το χρονικό της επίσκεψης


17:00 Τον Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

17:35 Η επίσημη υποδοχή στην Ηρώδου Αττικού -στην είσοδο του Προεδρικού από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

17:40 Κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων.

Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, είπε ο κ. Παυλόπουλος στον ρώσο ομόλογό του.

Ο Πρόεδρος επισήμανε επίσης την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία ΟΗΕ-Ρωσίας-ΗΠΑ για να μπει οριστικά τέλος στον πόλεμο της Συρίας. Με τον τρόπο αυτό, υπογράμμισε, θα μπει τέλος και στο δράμα των προσφύγων, αλλά και στη δράση του Ισλαμικού Κράτους.

Από την πλευρά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για την πρόσκληση, επισημαίνοντας τις βαθιές και διαχρονικές και πνευματικές σχέσεις των δύο λαών.

Αναφέρθηκε και στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, θέμα που θα απασχολήσει τις επαφές του με την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τις αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα. Μόνο τον Μάρτιο, είπε, οι αφίξεις είχαν άνοδο 523%, τόνισε.

Αμέσως μετά ο ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και για διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Στις 18:30 θα του παρατεθεί γεύμα εργασίας (στο Μέγαρο Μαξίμου) και αφού υπογραφούν οι συμφωνίες για την ενέργεια και τις επενδύσεις (πιθανότητα για τα τρένα) θα ακολουθήσουν δηλώσεις των κκ. Πούτιν και Τσίπρα.

Στις 19:25 ο ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Βυζαντινό Μουσείο συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό.

Το βράδυ θα παραμείνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου από το πρωί της Πέμπτης έχουν αποκλειστεί ολόκληρες περιοχές από την Αστυνομία και από δυνάμεις ασφαλείας.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

Το Σάββατο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στο Αγιο Όρος. Στην Ιερά Κοινότητα (η οποία έχει γίνει φρούριο από τα μέτρα ασφαλείας) θα παραμείνει περί τις πέντε ώρες. Η επίσκεψη στο Αγιο Όρος θα αρχίσει με δοξολογία στις Καρυές και εν συνεχεία ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι).

Πηγη: in.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass