ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Προκήρυξη για βιώσιμους τηλεοπτικούς σταθμούς

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2016 1:29

ΑΘΗΝΑ

Νέο τηλεοπτικό τοπίο από την καινούρια σεζόν, με βιώσιμους τηλεοπτικούς σταθμούς, δημιουργεί η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Πηγές της κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού θα δοθούν άδειες στα ιδιωτικά κανάλια για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια λειτουργίας τους στην Ελλάδα και ότι μέσω του διαγωνισμού θα δοθούν άδειες σε τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια.

«Η προκήρυξη βάζει τέλος στο καθεστώς ανομίας που εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς, καθώς αποτελεί τη μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει διενεργήσει ποτέ διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν ότι στο τελικό κείμενο έχουν περιληφθεί σημαντικές παρατηρήσεις των εμπλεκομένων, οι οποίες κατατέθηκαν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.

«Ο διαγωνισμός διασφαλίζει τη διαφάνεια, τους ίσους όρους για τους συμμετέχοντες, την οικονομική βιωσιμότητα των σχημάτων που θα αδειοδοτηθούν, τις θέσεις εργασίας, την υψηλή ποιότητα του προγράμματος που θα φτάνει στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, τη μεγιστοποίηση του τιμήματος για το ελληνικό Δημόσιο, ενώ λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα, ώστε να είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και το πόθεν έσχες των κεφαλαίων που θα επενδυθούν στη συγκεκριμένη αγορά», αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ως προς τα ειδικότερα ζητήματα ότι περίληψη της προκήρυξης δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (τεύχος ΔΔΣ, 216/20.5.2016), ενώ το πλήρες κείμενό της αναρτήθηκε -σε ελληνικά και αγγλικά- στα sites της Διαύγειας, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) και του υπουργού Επικρατείας.

Το χρονοδιάγραμμα

Ενδεικτικά, το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού έχει ως εξής: Η προκήρυξη δημοσιεύθηκε στις 20 Μαΐου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής διαρκεί έως τις 4 Ιουλίου, η ανακοίνωση των προεπιλεγέντων θα γίνει στις 14 Ιουλίου, θα δοθεί προθεσμία για προδικαστικές προσφυγές έως τις 25 Ιουλίου και έως τις 2 Αυγούστου θα ανακοινωθεί ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων.

Ο χρόνος διεξαγωγής της δημοπρασίας και η ανακοίνωση όσων κερδίσουν τις άδειες τοποθετείται πριν τα μέσα Αυγούστου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όσον αφορά τους συμμετέχοντες, επισημαίνεται ότι «στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ελληνικές ή ξένες ανώνυμες εταιρείες, υπό σύσταση ΑΕ, κοινοπραξίες και υπό σύσταση κοινοπραξίες που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα των μέσων ενημέρωσης.

Η αίτηση συμμετοχής συνοδεύεται από παράβολο 30.000 ευρώ και υποβάλλεται στη ΓΓΕΕ, τόσο ηλεκτρονικά, όσο και εγγράφως (μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά), εντός 45 ημερών από τη δημοσίευση της προκήρυξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass