Frοntex: Οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 90%

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2016 12:24
           

Ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα έπεσε κατά 90% τον Απρίλιο, ανέφερε σήμερα η συνοριακή υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) Frontex, μια ένδειξη ότι λειτουργεί η συμφωνία με την Τουρκία να στέλνονται πίσω εκείνοι που κάνουν το θαλάσσιο ταξίδι μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τη Frontex, 2.700 άνθρωποι έφθασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία τον Απρίλιο, οι περισσότεροι από τη Συρία, το Πακιστάν, τον Αφγανιστάν και το Ιράκ, κατά 90% λιγότεροι σε σχέση με τον Μάρτιο.

Βάσει της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας, όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, περιλαμβανομένων και των Σύρων, που περνούν παράνομα στην Ελλάδα διά θαλάσσης στέλνονται πίσω.

Σε αντάλλαγμα, η ΕΕ δέχεται χιλιάδες σύρους πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία και την επιβραβεύει δίνοντάς της περισσότερα χρήματα, μια πρόωρη άρση της θεώρησης διαβατηρίων (βίζα) και επίσπευση των ενταξιακών διαπραγματεύσεών της στην ΕΕ.

Στην Ιταλία, 8.370 μετανάστες έφθασαν μέσω της μακρύτερης και πιο επικίνδυνης διαδρομής από τη βόρεια Αφρική, πρόσθεσε η Frontex, από τους οποίους οι περισσότεροι προέρχονταν από την Ερυθραία, την Αίγυπτο και τη Νιγηρία.

Η Frontex ανέφερε πως δεν υπάρχει ένδειξη ότι οι μετανάστες στρέφονται από τη διαδρομή μέσω Ελλάδας στη διαδρομή μέσω κεντρικής Μεσογείου.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έφθασαν στην Ιταλία τον Απρίλιο ήταν μειωμένος κατά 13% σε σχέση με τον Μάρτιο και κατά 50% μειωμένος σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015, πρόσθεσε η Frontex.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass