ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ:Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Χρειάζεται τόλμη και σχέδιο για να μπούμε σε τροχιά απογείωσης

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ στηρίξαμε την κυβέρνηση στα δύσκολα

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2016 1:02

 

AΘHNA

Μετά από έξι χρόνια σκληρής λιτότητας, είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις από το Eurogroup, δήλωσε ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας τις εργασίες του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η απόφαση αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, χωρίς να υποχωρεί διαρκώς σε παράλογες απαιτήσεις, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι η αξιολόγηση κλείνει χωρίς την ανάγκη να νομοθετηθούν νέα μέτρα.

«Είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι αλλά δε πετάμε στα σύννεφα» συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι αυτή η νέα φάση στην οποία εισέρχεται η οικονομία είναι και η πιο απαιτητική.

«Χρειάζεται σχέδιο, αποφασιστικότητα για ρήξεις και τομές, τόλμη και αποτελεσματικότητα για να μπει οριστικά η οικονομία σε τροχιά απογείωσης» εξήγησε.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στην Αντιπολίτευση, αλλά και στο «εγχώριο πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο που για μια ακόμη φορά από τον Γενάρη του 2015, έπαιξε τα ρέστα του κόντρα στην κυβέρνηση, με αφορμή την πιο δύσκολη αξιολόγηση».

Έπαιξαν και έχασαν, σημείωσε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει:

«Κάποιοι προσπαθούν με ψεύδη, συκοφαντίες, κινδυνολογία και διαρκή καταστροφολογία, να δηλητηριάζουν τον ελληνικό λαό μεταφέροντάς του τη δική τους μιζέρια.

» Βλέπετε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, γιατί εκτός από την ελπίδα του ελληνικού λαού που χθες αναγεννήθηκε, υπάρχει και η ελπίδα της διαπλοκής, που χθες πέθανε οριστικά.

»Στην προσπάθεια τους να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, προσέφεραν κακές υπηρεσίες πάνω από όλα στην ίδια τη χώρα. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να οδηγήσουν την διαπραγμάτευση σε αδιέξοδο, παίρνοντας τις θέσεις των πιο ακραίων από τους δανειστές».

ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο βασικός στόχος από εδώ και πέρα είναι ο παραγόμενος πλούτος, να υπάρξει ανάπτυξη, να μειωθεί η ανεργία, να υπάρξουν δουλειές.

«Να προσελκύσουμε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επενδύσεις. Επενδύσεις σημαίνει δουλειές. Να ολοκληρώσουμε τάχιστα τα μεγάλα έργα. Να συνεχίσουμε και να εντατικοποιήσουμε το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Να καταπολεμήσουμε την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Να δώσουμε τη μάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Και βεβαίως να μείνουμε σταθεροί στο στόχο μας στην μεγάλη αυτή μάχη που ξεκινήσαμε ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφορά. Στο μεγάλο απόστημα του τόπου.

» Στις νέες συνθήκες της πολιτικής σταθερότητας και της αισιοδοξίας που εμπνέουν οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup, είμαι βέβαιος ότι όλοι μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τα καταφέρουμε. Κυρίως, είμαι βέβαιος ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού με μεγαλύτερη αισιοδοξία, οι πολίτες, όλοι μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να επιστρέψει η Ελλάδα σε μια σταθερή τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης.

» Το δικαιούται ο λαός μας μετά από 6 χρόνια που υπέφερε πολύ. Το δικαιούται ο τόπος.»

Εύσημα στη διαπραγματευτική ομάδα

Επίσης, τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και αρκετοί υπουργοί συνεχάρησαν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα για τις άοκνες προσπάθειες και τη μάχη που έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Αναφέρθηκαν ειδικότερα στους υπουργούς Ευκλ.Τσακαλώτο, Γ.Χουλιαράκη, Γ.Σταθάκη, Γ.Κατρούγκαλο αλλά και τις ομάδες τεχνοκρατών που ενεπλάκησαν στις διαπραγματεύσεις. «Αυτά τα παιδιά έχουν θυσιαστεί όλον αυτόν τον καιρό, έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία από τις διαπραγματεύσεις και θα είναι πολύ χρήσιμοι στην Ελλάδα στο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

ΔΗΛΩΣΗ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ

«Ξεκινούν καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό μετά τη συμφωνία της 24ης Μαΐου» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, σημειώνοντας πως οι ΑΝΕΛ θα παραμείνουν το αναγκαίο καλό.

«ΟΙ ΑΝΕΛ με εντολή του λαού από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε και εμπιστευτήκαμε τον Τσίπρα και συμμετείχαμε σε αυτή την κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης. Υποστήκαμε και εμείς όπως και η κυβέρνηση τον μεγαλύτερο πόλεμο που έχει υποστεί ποτέ κοινοβουλευτικό κόμμα και κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Επιμείναμε στις θέσεις μας, διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε την έξοδο της Ελλάδας από την εποχή των μνημονίων και των δανειστών» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Ξεκινούν καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό μετά τη συμφωνία της 24ης Μαΐου. Ξεκινά η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η μείωση της ανεργίας. Ήρθε η ώρα πλέον να καταλάβουν όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί που έστησε η παρανομία και η διαπλοκή ότι για αυτούς η μεταπολίτευση τελείωσε. Ο λαός απαλλαγμένος από το χθες προχωρά στο αύριο με την εμπιστοσύνη των εταίρων μας για καλύτερες μέρες. Να ευχαριστήσω την ΚΟ των ΑΝΕΛ που στήριξε αυτή την κυβέρνηση σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο και να υποσχεθώ ότι οι ΑΝΕΛ θα παραμείνουμε το αναγκαίο καλό» πρόσθεσε.

ΕΔΩΣΕ ΔΥΟ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Από τα παραλειπόμενα της συνεδρίασης του Υπουργικού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι η «αποκάλυψη» του Πάνου Καμμένου στους δημοσιογράφους: το πρωί επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και του δώρισε δύο γραβάτες, για να τις φορέσει στη συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η μία γραβάτα έχει χρώμα κοραλί και λευκό και η δεύτερη έχει μπλε, κόκκινο και λευκό.

Η περιγραφή του κ. Καμμένου προκάλεσε σχόλιο υπουργού ότι η δεύτερη γραβάτα έχει τα χρώματα της Γαλλίας.

Στο ερώτημα δημοσιογράφων εάν ο πρωθυπουργός θυμόταν πώς δένεται μία γραβάτα, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι ο κ. Τσίπρας έχει υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό και θυμάται από τότε τη σχετική διαδικασία.

To ιστορικό με τη γραβάτα

Το θέμα με τη γραβάτα είχε τεθεί για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον ιταλό ομόλογό του στη Ρώμη.

Τότε, ο Ματέο Ρέντσι τού είχε δώσει μια γραβάτα, λέγοντας: «Θέλω η πρώτη γραβάτα που θα φορέσει να είναι ιταλική».

Στις 24 Ιανουαρίου 2015, ένα 24ωρο προτού ανοίξουν οι κάλπες εκείνων των εκλογών, ο κ. Τσίπρας είχε πει στους δημοσιογράφους ότι θα φορέσει γραβάτα όταν θα κουρευτεί το χρέος.

Για τη γραβάτα είχε αστειευθεί με τον πρωθυπουργό και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε μία από τις δεκάδες φορές που συναντήθηκαν.

Στο θέμα επανήλθε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον Ιανουάριο του 2016, στην καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Αντί άλλης ευχής ή έστω προτροπής ο Πρoκόπης Παυλόπουλος είπε στον πρωθυπουργό: «Του χρόνου και με γραβάτα, γιατί του χρόνου θα έχουμε βγει από το μνημόνιο».

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας αιφνιδιάστηκε και το μόνον που του είπε ήταν: «Βάζεις ψηλά τον πήχη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass