ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Μητσοτάκης: Αποτύχατε…

* Σπίρτζης: Δικά σας χρέη…

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2016 0:45

 

ΑΘΗΝΑ

Το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών στην Πέτρου Ράλλη επισκέφτηκε χθες το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιηγήθηκε στους χώρους του αμαξοστασίου, άκουσε τα προβλήματα των οδηγών και τοποθετήθηκε υπέρ της ανάγκης υποστήριξης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών.

Σε δηλώσεις του, είπε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί είναι αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά άστοχης κυβερνητικής πολιτικής η οποία, σημείωσε, επιβάρυνε οικονομικά τις εταιρείες, αύξησε την εισιτηριοδιαφυγή και τελικά αύξησε και το εισιτήριο.

«Μια επιβάρυνση την οποία πληρώνουν κατ'εξοχήν οι ασθενέστεροι Έλληνες» τόνισε, σημειώνοντας πως επί ΝΔ είχε αποδειχτεί ότι σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους υπάρχει προοπτική ουσιαστικής εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών με βελτίωση του παρεχόμενου έργου, μείωση της επιβάρυνσης για τους πολίτες και καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα για τον Έλληνα φορολογούμενο.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε αυτή την πολιτική, στο πλαίσιο, όπως είπε, του εύκολου λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι αστικές συγκοινωνίες αποδεικνύουν στην πράξη την αποτυχία της κυβέρνησης σε ένα κρίσιμο τομέα, σε έναν τομέα που αφορά εκατομμύρια συμπολίτες μας οι οποίοι μεταφέρονται με τα λεωφορεία καθημερινά και οι οποίοι δυστυχώς καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι το βάρος μιας αποτυχημένης πολιτικής» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στην Πέτρου Ράλλη, εξαπολύει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας, μεταξύ άλλων, πως «την πλήρη απαξίωση των αστικών συγκοινωνιών την άφησαν πίσω τους οι δικές της [σ.σ της ΝΔ] κομματικές διοικήσεις, που τον συνόδευαν σήμερα» κατηγορώντας ταυτόχρονα τις προηγούμενες διοικήσεις για «κληρονομιά χρέους 90 εκατ. ευρώ».

Καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ «να αντιληφθεί μια και καλή, ότι το έργο αποδόμησης και απαξίωσης των αστικών συγκοινωνιών έλαβε τέλος. Έλαβε τέλος, με την απομάκρυνση των κομματικών διοικήσεων, εκπρόσωποι των οποίων συνόδευαν σήμερα το πρωί τον κ. Μητσοτάκη –οι οποίοι, θα πρέπει να ντρέπονται για το χάος και τη διάλυσή τους».

Ο κ. Σπίρτζης προσθέτει πως ενώ «σήμερα όφειλαν να ζητήσουν συγνώμη, να απολογηθούν και να ντρέπονται, αντ´ αυτού κάνουν τους τιμητές».

Παράλληλα δηλώνει ότι «δεν θα σιωπήσουμε για έργα και τις ημέρες τους. Τις επόμενες ημέρες θα αναδειχθούν ένα-ένα τα θέματα που έφτασαν ως εδώ τις αστικές συγκοινωνίες αλλά και το 'τζάμπα' του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του».

Ο κ. Σπίρτζης υπενθυμίζει πως «τα μέλη των τέως διοικήσεων που συνόδευαν τον κ. Μητσοτάκη, είναι ο μέχρι τον Δεκέμβριο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ, Γ. Οικονόμου που τοποθετήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στη θέση του διευθυντή Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και ο επίσης ως τον Δεκέμβριο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Ν. Παπαθανάσης που επίσης τοποθετήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη γενικός διευθυντής της ΝΔ».

«Οι τέως αυτές διοικήσεις ασέλγησαν πραγματικά στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, την περιουσία του ελληνικού λαού» τονίζει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass