Ν. ΦΙΛΗΣ «ΑΥΤΟΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ» ΑΠΟ ΤΟ «ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ» ΤΩΝ ΗΠΑ:

Σαφής η θέση μας για τη γενοκτονία των Ποντίων

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2016 0:31

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το Ground Zero («σημείο μηδέν») των τρομοκρατικών επιθέσεων του 2001 στην Νέα Υόρκη και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που είχε καταστραφεί, επισκέφθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Κατά την επίσκεψή του, μίλησε – και μάλιστα δύο φορές – για «γενοκτονία των Ποντίων» επιχειρώντας να «λειάνει» τις εντυπώσεις που είχε δημιουργήσει με άλλη δήλωσή του τον περασμένο Νοέμβριο όπου είχε πει ότι «δεν πρόκειται για γενοκτονία».

«Σε στιγμές πολύ δύσκολες για τη χώρα στόχος πρέπει να είναι η ενότητα και όχι οι μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Από εκεί και πέρα το κράτος έχει μια σαφή πολιτική ως προς το θέμα των Ποντίων, για τη Γενοκτονία των Ποντίων, αυτήν που επαναλαμβάνουμε σε κάθε επίσημη δραστηριότητα, όπως με την επίσκεψη του Αρμενίου Προέδρου στη χώρα. Επαναλαμβάνω για τη Γενοκτονία. Από εκεί και πέρα αν κάποιος έχει άλλες επιστημονικές απόψεις δεν αφορούν την επίσημη πολιτική του κράτους. Δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα και η Δημοκρατία επιτρέπει τη διατύπωση διαφορετικών επιστημονικών απόψεων. Σημασία έχει η ενότητα του ελληνισμού».

Ο κ. Φίλης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο προχθές στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στην Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα Ελληνισμού, Ορθοδοξίας, Παιδείας και Ομογένειας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass